Auteur

Jolien de Vries

Jolien de Vries (1989) studeerde geschiedenis, maar kwam tot de conclusie dat het heden interessanter is. Via Nu.nl en DPG Media belandde ze bij de onderzoeksjournalistieke redactie van de KRO-NCRV. Voor het radioprogramma Pointer (voorheen Reporter Radio) maakte ze reportages over zorgcowboys, malafide uitzendbureaus en slachtoffers van seksuele intimidatie.

Voor het onderzoek naar zorgcowboys won ze met collega’s Eelke van Ark, Jerry Vermanen en Dirk Mostert in 2019 de Tegel.

——
Mail: jolien.de.vries@ftm.nl

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2021

Podcast | Analyse van een neptherapeut

Podcast
1
Frederique de Jong, Eelke van Ark & Jolien de Vries

Frederique de Jong, Eelke van Ark & Jolien de Vries

Eelke van Ark loopt al een tijdje mee, maar viel toch van haar stoel van verbazing toen zij samen met Jolien de Vries in de zaak Koos Föllings dook. Deze man geeft zich uit als psychotherapeut en richt daarmee enorme schade aan, vooral bij jonge mensen in de psychiatrische zorg.

Neptherapeut kon ondanks meldingen bij Inspectie gewoon door als jeugdzorgdirecteur

23
Eelke van Ark & Jolien de Vries

Eelke van Ark & Jolien de Vries

Afgelopen maand onthulden Follow the Money en KRO-NCRV’s Pointer dat Koos Föllings, oprichter en eigenaar van Jeugd- en GGZ-instelling Compass, zich jarenlang valselijk voordeed als psychotherapeut en recent veroordeeld is voor stalking. Nu blijkt dat er zeker negentien meldingen zijn gedaan over gebrekkige zorg en andere misstanden bij de instelling; de eerste dateert al van 2013. De IGJ ondernam geen actie. Compass heeft inmiddels een cliëntenstop aangekondigd.