Auteur

Judith Spanjers

Judith Spanjers (1975) werkte 22 jaar voor Omroep Gelderland. De onderzoeksjournalist in haar werd wakker na het lezen van het rapport over de grootste voedselvergiftiging van de Nederlandse geschiedenis. Ze zette hier grote vraagtekens bij en deed vervolgens drie jaar onderzoek naar de salmonellabesmetting in de zalm van visbedrijf Foppen en naar het toezicht op onze voedselveiligheid in het algemeen. Met als gevolg: meer dan 100 Kamervragen en meerdere Kamerdebatten.
De afgelopen vijf jaar deed Judith voor de omroep onderzoek naar zorgwinsten en zorgfraude. Ze deed onderzoek naar de kwaliteit en rechtmatigheid van de zorg in de WLZ, wmo, jeugdwet en de forensische zorg. Ook naar aanleiding van haar zorgartikelen stelden Kamerleden meer dan 100 Kamervragen. Judith verbaast zich erover dat kleine zorgaanbieders nog steeds in korte tijd miljonair kunnen worden door het bieden van zorg aan kwetsbare cliënten en dat de overheid niet of nauwelijks ingrijpt. Ze vervolgt haar onderzoek bij Follow the Money en zal verder gaan graven in de misstanden in de zorg.

Artikelen
2
2019

Podcast | Binnen de muren van het beschermd wonen is het niet veilig

Podcast
4
Frederique de Jong & Judith Spanjers

Frederique de Jong & Judith Spanjers

© ANP Lex van Lieshout

Binnen de muren van het beschermd wonen is het niet veilig

19
Judith Spanjers

Judith Spanjers

Kwetsbare cliënten krijgen binnen het beschermd en begeleid wonen te maken met intimidatie, prostitutie en mishandeling. Dat constateren onderzoekers van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). Voor het eerst deden zij landelijk onderzoek naar fraude en veiligheid bij begeleid en beschermd wonen. Hun werk legt flinke misstanden bloot. Desondanks ontkent het ministerie van Volksgezondheid dat er structurele problemen zijn.