Auteur

Leonard Freeke

Leonard Freeke studeerde bedrijfskunde, informatica en bedrijfseconomie aan The University of Buckingham en de Erasmus Universiteit Rotterdam en is Registeraccountant. Hij ziet zichzelf als gepassioneerd LOHAS (lifestyle of health and sustainability) ondernemer en houdt met de door hem opgerichte Veri Soda Group kantoor in New York en Amsterdam. Hij is zeer begaan met voeding in een duurzame wereld en wenst zijn tijd exclusief aan projecten en activiteiten te besteden die een positieve impact op mens en/of natuur hebben. Leonard treedt regelmatig op als gastdocent aan de Erasmus Universiteit. Tevens is hij mede-founder en penningmeester van Stichting Muckraker die Follow The Money en de onderzoeksjournalistiek in het algemeen een warm hart toedraagt.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
2
2015

Doorbreek zwijgcode voedingsindustrie over schadelijke kleurstoffen

Opinie
15
Leonard Freeke

Leonard Freeke

Hoe veilig is ons voedsel? Het ligt wel fris en fleurig in de schappen, maar juist daarom is er veel mis mee, zegt Leonard Freeke in een serie artikelen waarin hij de praktijken en marketingleugens van grote voedingsbedrijven over het gebruik van kunstmatige ingrediƫnten en dubieuze productiemethoden blootlegt. Deze keer: de schadelijke 'Southampton Six' staan er gekleurd op.

Grootste expo op aarde mist Nederlandse visie op duurzame voeding

Opinie
15
Leonard Freeke

Leonard Freeke

Anders dan je zou verwachten van 'Nederland voedselland', staan we er op de grootse EXPO2015 voor duurzame voeding en energie armetierig bij met onze foodtrucks en partytenten. Nederland gidsland? Nou, niet in duurzame voeding, constateert columnist Leonard Freeke. 'Het schijnt in Den Haag bon ton te zijn geen visie te hebben.'