Auteur

Luuk van der Sterren

Luuk van der Sterren (1993) studeerde literatuur, cultuur en communicatie aan het Amsterdam University College. Sinds augustus 2016 is hij werkzaam als redacteur bij Follow the Money, waar hij tevens de rol van huis-nerd vervult. Heeft een haat-liefdeverhouding met het Internet of Things.

——
Mail: luuk.van.der.sterren@ftm.nl
Download PGP-sleutel | Fingerprint: 6845 4C13 25F9 B4D0

Artikelen
4
2017

Portret door ANP; beeldbewerking door Luuk van der Sterren
© ANP / Robin Utrecht

De digitale strategie van Thierry Baudet: ‘net als Trump’

37
Luuk van der Sterren

Thierry Baudet, de voorman van het Forum voor Democratie, stelt gedecideerd dat hij de grote verrassing van de verkiezingen gaat worden. Hij wil dat op dezelfde manier doen als Donald Trump en maakt zelfs gebruik van hetzelfde databureautje: Cambridge Analytica. Hoe zit dat?

© Flickr / Central Intelligence Agency

Relax, je TV wordt niet afgeluisterd (en nog vier lessen uit de CIA-leaks)

22
Luuk van der Sterren

De door Wikileaks gepubliceerde CIA-documenten zorgen voor veel ophef, zowel in de politiek als de media. Er worden echter over dat afluisteren veel onjuiste of misleidende dingen gezegd en geschreven. Wat klopt er nu wel, en wat niet? FTM zet de feiten op een rijtje.

© Flickr / smoothgroove22

Leestip: 'Car Wars', het doodenge nieuwe verhaal van Cory Doctorow

Column
5
Luuk van der Sterren

Op technologiebeurs CES in Las Vegas werd het vorige week eens te meer duidelijk: wie in 2017 nog denkt dat zelfrijdende auto's toekomstmuziek zijn, zit er grondig naast. Maar zijn we eigenlijk wel klaar voor een wereld vol rijdende robots? Internetlegende Cory Doctorow schreef er een mooi verhaal over, dat we vandaag graag met jullie delen.

© Boomerang

Groot deel Android-smartphones is zo lek als een mandje

13
Luuk van der Sterren

Een groot deel van de Nederlandse apparaten met een Android-besturingssysteem zit vol beveiligingslekken. Soms zijn gebruikers zelfs al kwetsbaar voor hackers en cybercriminelen op het moment dat ze de winkel uitlopen. Wat is hier precies aan de hand?