Auteur

Marloes Pomp

Marloes Pomp (1980) heeft een grote voorliefde voor zowel de overheid als de techwereld. Ze is ervan overtuigd dat overheden vaak aan de basis staan van revolutionaire innovaties, maar ook dat ze momenteel nog onvoldoende in staat zijn om te waarborgen dat revolutionaire innovaties ook écht het publieke belang dienen.
Momenteel werkt Marloes aan vele blockchain-projecten binnen de overheid en is ze verantwoordelijk voor de internationale strategie van de Nederlandse Blockchain Coalitie. Tevens werkt ze aan diverse innovatietrajecten voor de Rijksoverheid op het gebied van andere opkomende technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie, Spraaktechnologie, Internet of Things, Robots en Big Data-analyses. Voor Follow The Money zal Marloes de lezers meenemen in de wondere wereld van de Blockchain.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2018

De sleutel voor een succesvolle blockchain: een goede overheid

Column
14
Marloes Pomp

Marloes Pomp

Blockchain, de technologie achter cryptomunten, heeft enorme potentie, maar staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Hoe zorgen we ervoor dat de mogelijkheden ook daadwerkelijk benut gaan worden? Een antwoord op die vraag is te vinden in de Stille Oceaan.

© CC0 (Publiek domein)

Wie profiteert er van de blockchain?

98
Marloes Pomp

Marloes Pomp

Marloes Pomp gaat de komende tijd op FTM schrijven over cryptomunten en de blockchain. Die technologieën hebben enorme potentie, maar vooralsnog lijkt het brede publiek vooral geïnteresseerd in de belofte van snel geld. Wie gaat de vruchten van deze technologische revolutie plukken?