Auteur

Marthe-Geke Bracht

Marthe-Geke Bracht is een Nederlandse actrice en freelance jurist.

Zij volgde de acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht waar ze in 1991 afstudeerde. Ze speelde voor het theater onder meer bij Theatergroep Hollandia, het Nationale Toneel, Het Zuidelijk Toneel, de Toneelschuur en het Toneelhuis (in Antwerpen, België). Tevens was ze te zien in diverse Nederlandse films en televisieseries, waaronder Volgens Robert (2013), Volgens Jacqueline (2015) en Petticoat.

In 2019 maakte zij zich met Jacqueline Blom en Gijs Scholten van Aschat hard voor meer zekerheid in de vergoedingen voor acteerwerk en vroeg zijaandacht voor de misstanden en het machtsmisbruik in de acteurswereld.

Zij studeerde rechten aan de UvA in Amsterdam waar zij afstudeerde met een scriptie over de kwetsbare rechtspositie van acteurs in Nederland.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

artikelen
6
2022

Wie is Jorrit Faassen, de Nederlandse schoonzoon van Vladimir Poetin?

69
Jan Daalder, Charlie Ubbens & Marthe-Geke Bracht

Jan Daalder, Charlie Ubbens & Marthe-Geke Bracht

Jorrit Faassen, een mysterieuze man uit Leiderdorp, zou getrouwd zijn met Maria Poetina, dochter van de Russische president, en met haar in Voorschoten hebben gewoond. Faassen ontkent de relatie. Wat klopt er van de geruchten en wat is ‘fake news’? Een zoektocht langs penthouses, Russische fora, Moskouse snelwegen en UFO’s.

Bedrijf Jorrit Faassen gelinkt aan inner circle van zijn schoonvader Poetin

4
Charlie Ubbens, Harry Lensink, Jan Daalder & Marthe-Geke Bracht

Charlie Ubbens, Harry Lensink, Jan Daalder & Marthe-Geke Bracht

Het bedrijf dat Jorrit Faassen gebruikte om vastgoed in Duivendrecht te kopen, had banden met Arkady Rotenberg, een Russische oligarch en een goede vriend van Vladimir Poetin.

Nederlandse vastgoedontwikkelaar ontkent schoonzoon van Poetin te zijn

4
Jan Daalder, Marthe-Geke Bracht & Charlie Ubbens

Jan Daalder, Marthe-Geke Bracht & Charlie Ubbens

De Nederlander Jorrit Faassen staat al jaren bekend als de schoonzoon van Vladimir Poetin. Hij verwierf een lapje grond onder de rook van Amsterdam en beaamt dat zijn project het strijdtoneel vormt voor opstandige buren. Maar dat Poetin zijn schoonvader is? ‘Daar klopt helemaal niets van.’

2021

Hoe de NPO en omroepen dansen om een miljoenenpot en de programmamakers berooid achterblijven

20
Mark Koster & Marthe-Geke Bracht

Mark Koster & Marthe-Geke Bracht

De geldstromen bij de NPO zijn ondoorzichtig. Zelfs bij het ogenschijnlijk transparante NPO-fonds is onduidelijk waar het geld uiteindelijk belandt. Net als elders in Hilversum stuiten makers ook hier op de macht van de netmanager.

De ondoorgrondelijke manoeuvres van de NPO-directie: ‘Het is een ziekmakend systeem’

40
Mark Koster & Marthe-Geke Bracht

Mark Koster & Marthe-Geke Bracht

FTM onderzocht de werkwijze van het NPO-bestuur en trof in Hilversum bange omroepmedewerkers, boze makers, gepeperde facturen en gekrenkte trots. ‘Het wordt langzamerhand Noord-Koreaanse staatstelevisie!’

Achter de schermen bij de publieke omroep: een giftige cocktail op het Media Park

55
Mark Koster & Marthe-Geke Bracht

Mark Koster & Marthe-Geke Bracht

Het omroepbestel wankelt. Ooit was het bestel de trots van verzuild Nederland met voor iedereen zijn eigen omroep, maar de centrale NPO heeft de macht binnen dertien jaar naar zich toegetrokken en speelt met een budget van 828 miljoen euro een sluw verdeel-en-heersspel met omroepen. Witte vergrijsde mastodonten verpulveren elke creativiteit van de mensen waar het om zou moeten gaan, de makers en de kijkers. Follow the Money ging op onderzoek in de groezelige Hilversumse enclave en ontdekte Koning Klein, ‘makelaars in teleurstellingen’ en gefrustreerde programmamakers. ‘Met de NPO hebben we een monster van Frankenstein gecreëerd.’