Auteur

Maureen van Althuis

Maureen van Althuis is opgeleid als communicatiespecialist aan de Universiteit van Amsterdam. Een corporate carrière lag in de lijn der verwachting. Een lijn die zij ook even volgde. Zij werkte jaren in de juridische wereld en deed ondertussen uitstapjes naar de bouw en de overheid via PR-bureaus en freelance opdrachten. Het verhaal nam een andere wending. Wat haar zinnen werkelijk beroert, is schrijven over sociale onderwerpen en het beoefenen van de Argentijnse tango. Minstens drie keer per week is ze te vinden in een tangosalon. Ondertussen maakt ze haar eigen jurken en geeft ook les. Dat is in de avond. Overdag onderzoekt ze onderwerpen die de wereld aangaan en schrijft daarover, met name voedsel heeft haar interesse. Ze is een ambitieus thuiskok. Ze wil weten wat ze in haar lichaam stopt en waar datgene vandaan komt. Verder houdt ze haar leven graag simpel. Met zo min mogelijk spullen en veel fysieke vrijheid en altijd een paar tangoschoenen en notitieboekje in haar tas.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
4
2015

Meer vlees? Dan ook meer gifsoja

0
Maureen van Althuis

Maureen van Althuis

GM soja, de genetisch gemodificeerde variant van dit bonengewas is het voornaamste voedsel van de koeien, varkens en kippen in onze vleesindustrie. Deze soja zit vol gifstoffen, die via deze dieren in de voedselketen terechtkomen. Zeker nu de vleesconsumptie wereldwijd sterk stijgt.

2014

De korte weg van eerlijke chocolade

0
Maureen van Althuis

Maureen van Althuis

Erik Sauër importeert en verhandelt single origin chocolade waarmee hij cacaoboeren aan economische zelfstandigheid helpt en bij de Nederlandse consument pure en eerlijke chocolade introduceert.

‘Social enterprises zijn sexy business’

0
Maureen van Althuis

Maureen van Althuis

Mark Hillen verkeerde in de top van het bedrijfsleven toen hij voelde dat het knelde. Sinds 2012 werkt hij met Willemijn Verloop samen en doen ze er met Social Enterprises NL alles aan om het klimaat voor maatschappelijk ondernemen in Nederland te verbeteren.

Het geweten van de chocoladeconsument

0
Maureen van Althuis

Maureen van Althuis

Het slavernijverleden is met de discussie rond Sinterklaas en zwarte Piet veelvuldig opgerakeld. Over de huidige slavernij in de cacao-industrie is veel minder bekend en ook minder ophef. 'Het wordt tijd dat wij ons consumptiegedrag aanpassen'.