Auteur

Nina Rijnierse

Nina Rijnierse (1995) viel voor de journalistiek tijdens een reportagereis in Georgië. Ze is opgeleid als antropoloog, nu masterstudent Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. In het kader daarvan loopt ze stage bij Follow The Money. Haar artikelen verschenen eerder in o.a. Het Parool, NRC, Folia en op HvanA.nl. Gaat zich voor Follow The Money vooral bezighouden met (jeugd)zorg in Nederland.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2019

OM ziet af van vervolging CASA-abortusklinieken

10
Nina Rijnierse & Siem Eikelenboom

Nina Rijnierse & Siem Eikelenboom

Abortuskliniek CASA en bestuurder Bert van Herk worden niet strafrechtelijk vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar mogelijke subsidiefraude gestaakt. Weliswaar is er gerommeld met declaraties, maar het was ook onduidelijk wat gedeclareerd mocht worden. Het OM ziet daarom af van strafvervolging; dat maakt het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

© Publiek domein

Almelo eist miljoen terug van gokkende zorgondernemer

15
Arjan van der Linden & Nina Rijnierse

Arjan van der Linden & Nina Rijnierse

Wie aan de haal gaat met Almelo’s zorggeld, komt daar niet zonder meer mee weg. De gemeente eist 1 miljoen terug van zorgondernemer Nina Barsamian, eigenaar van Victorie en voormalig commissaris van thuiszorgonderneming Anahid. Barsamian zou een deel van het geld hebben verspeeld in het casino. UPDATE 4 mei 2020: Barsamian moet 670.225 euro aan onterecht toegekende subsidie terugbetalen aan de gemeente Almelo.