Auteur

Pepijn Keppel

Pepijn Keppel (1996) is voormalig journalist voor NRC. Hij schreef voor die krant over sport en vulde een wekelijkse rubriek in de weekendkrant.

Hij begon zijn journalistieke carrière op 20-jarige leeftijd bij Blendle en was twee jaar later (freelance) correspondent in Australië voor BNR Nieuwsradio en NRC.

Als tophockeyer won hij vier medailles, waaronder goud op de Europese kampioenschappen. Vervlogen tijden, waar hij één ding van opstak: sport gaat niet altijd over wie het best is. Daarom houdt Pepijn zich namens Follow the Money bezig met de wereld van bloed, zweet en tranen.

Daarnaast maakt hij de podcast ‘Even goede vrienden’, waarin hij samen met collega Maike van Leeuwen virtuozen interviewt, en is hij bezig met zijn debuutroman bij Lebowski.

——
Mail: pepijn.keppel [at] ftm.nl
PGP-sleutel | Fingerprint: FC33 F9D6 C044 56A6

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
4
2020

© Patrick Geers

Olieplatform dat rif op Curaçao vernielde knijpt er nu stilletjes tussenuit

1
Pepijn Keppel

Pepijn Keppel

Drie dagen na een publicatie van Follow the Money, en vlak voor het officiële onderzoek naar de aanvaring met een koraalrif op Curaçao is afgerond, gooit olieplatform CIMC Gretha plots de trossen los. Op 1 november zet het schip koers naar China. Wat betekent dat voor een eventuele rechtsgang?

De CIMC Gretha in de Sint Michielsbaai, still uit duikvideo
© Patrick Geers

Olieplatform verbrijzelt koraalrif op Curaçao – en daarna werd het stil

19
Pepijn Keppel

Pepijn Keppel

Het mobiele olieplatform CIMC Gretha botst in september 2019 op een koraalrif aan de zuidkust van Curaçao. Een gebied van 2430 m² raakt beschadigd. De economische schade wordt geschat op ruim 350 duizend euro, de milieuschade is onomkeerbaar. Daarna blijft het stil. Curaçaose politici steken de kop in het spierwitte zand. Een reconstructie van een toegedekte milieuramp.

FC Utrecht en sc Heerenveen / 2 oktober 2020, Galgenwaard, Utrecht
© ANP / Pieter Stam de Jonge

De coronaspagaat in de eredivisie: clubs in het nauw besteden 74 miljoen aan transfers

17
Pepijn Keppel & Tom Claessens

Pepijn Keppel & Tom Claessens

De KNVB luidde tijdens de coronacrisis meer dan eens de noodklok. Eredivisieclubs spelen zonder publiek en hebben het daarom financieel zwaar. Allemaal deden ze dit voorjaar een beroep op de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). De clubs kregen in totaal vooralsnog meer dan 23 miljoen euro steun. Toch gaven de clubs deze zomer gezamenlijk ruim 74 miljoen euro uit op de transfermarkt. Hoe zit dat?

Lancering hoofdsponsorschap Waterontharder.com bij Vitesse.
© Vitesse

Financiële malaise drijft Vitesse in de armen van een dubieuze hoofdsponsor

20
Pepijn Keppel & Tom Claessens

Pepijn Keppel & Tom Claessens

De helft van alle profclubs ondervindt mogelijk financiële problemen door de coronacrisis, zei KNVB-directeur Eric Gudde kortgeleden tegen NRC Handelsblad. Wat betekent dat voor de clubs die het voordien al lastig hadden? Follow the Money richt het vizier op het betaald voetbal. We trappen af met Vitesse. Een club die lange tijd een te grote broek heeft aangetrokken, met oligarchen aan de top en nu een dubieuze handelaar als hoofdsponsor.