Auteur

Peter Slagter

Peter heeft een achtergrond in de IT en geneeskunde. Hij heeft een voorliefde voor techniek, economie en biologie, met in het bijzonder de overlap tussen die drie. Vindt het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
3
2020

Still uit de serie ‘Grace and Frankie’, met Jane Fonda en Lily Tomlin
© Netflix

‘Toon mij hoe u met uw ouderen omgaat, en ik zeg u wie u bent’

Opinie
260
Bert Slagter & Peter Slagter

Bert Slagter & Peter Slagter

Opnieuw laait het debat op of we ouderen en kwetsbare mensen wellicht het best tegen corona kunnen beschermen door hen een stapje terug te laten doen. Dat zou jongeren bovendien de kans geven de economie weer vlot te trekken. Zo eenvoudig ligt het niet, menen Bert en Peter Slagter. Zij wijzen op de ethiek van ‘oog om oog, tand om tand’.

© Matthias Leuhof

Deltaplan tegen corona: de anderhalve meter voorbij

Opinie
159
Bert Slagter & Peter Slagter

Bert Slagter & Peter Slagter

De piek van het aantal Nederlandse coronabesmettingen ligt ruim twee maanden achter ons. Inmiddels is het land in de ban van Ruttes routekaart. Dat suggereert duidelijkheid, maar in de praktijk valt dat tegen. De verschillen tussen sectoren zijn groot en niet goed te verdedigen, frustraties nemen toe en we zitten opgescheept met een anderhalvemetermaatschappij. Dat kan anders.

© Matthias Leuhof

Alleen deze exit-strategie kan ons uit de corona-lockdown bevrijden

Analyse
249
Bert Slagter & Peter Slagter

Bert Slagter & Peter Slagter

Vandaag is de ‘intelligente’ lockdown bijna twee maanden van kracht. Sindsdien is het leven in Nederland radicaal veranderd: het land zit op slot. Maar nu de intensive care units niet meer onder hoogspanning staan, neemt de roep om versoepeling toe. Het kabinet is naarstig op zoek naar manieren om de samenleving van dit juk te bevrijden. Dat kan door onzekerheid te omarmen; bondskanselier Merkel gaf vorige week het goede voorbeeld.