Auteur

Sara Bouter

Studeerde rechten en journalistiek, maar kwam erachter dat niet alles wat onoorbaar is, ook is verboden. Zoekt als journalist daarom naar grijze gebieden en ongeschreven regeltjes. Schrijft voor Follow the Money over onderwijs en meer.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2021

© Matthias Leuhof

Het deurbeleid van LinkedIn (en andere sociale-mediaplatforms)

152
Sara Bouter

Sara Bouter

Overheden vinden dat de sociale-mediaplatforms sneller en harder moeten optreden tegen desinformatie. Maar nu de sociale media de teugels aantrekken, en (sommige) gebruikers eraf gooien, steekt een ander debat de kop op. Kunnen platforms zelf bepalen waar de grens ligt, wie ze dulden en wie ze weren? Hoe voorkom je willekeur en politieke censuur?

2020

© Katja Fred

Particuliere foto- en filmopleiding geeft meer om inkomsten dan om onderwijs

12
Sara Bouter

Sara Bouter

Na jaren van gekwakkel ging de Amsterdam Film School, een privé-opleiding, begin 2020 failliet. Daar werd weinig ruchtbaarheid aan gegeven en de school werd stilletjes ingelijfd bij de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. De baas daarvan, Paul Akkermans, heeft zich zo in een paar jaar tijd opgewerkt tot koning van de particuliere beeldopleidingen. De docenten zetten intussen vraagtekens bij de kwaliteit van de privéschool.