Auteur

Sébas Diekstra

Sébas Diekstra (1980) is als advocaat gespecialiseerd in het strafrecht. Als voormalig hoofdofficier bij de Koninklijke Marechaussee heeft hij bijzondere ervaring en deskundigheid op het gebied van Defensie als organisatie en het militair recht.

Voor FTM schrijft hij over relevante juridische kwesties. Over recht en onrecht. Daarbij zal hij kritisch over het gehele speelveld blijven kijken om zwakheden van het rechtssysteem te zoeken, te analyseren en beoordelen. Dit door geldstromen te volgen en misstanden aan de kaak te stellen.

Bijzondere aandacht houd hij daarbij voor politie en justitie en het bestrijden en bestraffen van (financieel-economische) criminaliteit.

Artikelen
3
2018

Logo OM

‘Geen megaschikkingen meer buiten de rechter om’

31
Sébas Diekstra

Sébas Diekstra

De rechter zou een controlerende en rechtsbeschermende taak moeten krijgen bij de megaschikkingen die het Openbaar Ministerie ‘in achterkamertjes’ treft met grote ondernemingen. Dit stelt Frits Bakker, de voorzitter van de Raad voor de rechtspraak.

© ANP | LEX VAN LIESHOUT

De Sleepwet: hoe ondemocratisch wil je het hebben?

Column
175
Sébas Diekstra

Sébas Diekstra

Op 1 mei treedt de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) in werking. Althans, als het aan het kabinet ligt. Als het aan Sébas Diekstra ligt, boycotten we de hele wet.

2017

© CC0 (Publiek domein)

Onze rechtsstaat is hard aan renovatie toe

Column
78
Sébas Diekstra

Sébas Diekstra

Wie denkt te kunnen vertrouwen op ons rechtssysteem, komt bedrogen uit. Burengeschillen duren eindeloos, terwijl criminaliteit te weinig wordt aangepakt. Tijd voor vernieuwing, vindt advocaat en oud-hoofdofficier bij defensie Sébas Diekstra, onze nieuwe columnist. Leest u mee, minister Grapperhaus?