Auteur

Sebastiaan Brommersma

Als freelance journalist en intellectueel eigendomsrecht advocaat heeft Sebastiaan een voorkeur voor technologie en krasse uitvindingen. Schreef door de jaren heen bakken processtukken, maar ook artikelen over zijn nieuwste liefde: rugby. Vanuit Schotland begint Sebastiaan nu als onderzoeksjournalist. Hij houdt van te dure woorden, niet van gedoe. En door (of ondanks) zijn achtergrond heeft hij een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij begrijpt niet waarom menselijk leed in politiek en bedrijfsleven zo vaak ondergeschikt zijn aan financiële argumenten. Voor Follow the Money probeert hij uit te vinden hoe anderen dat rechtvaardigen. Sebastiaan richt zich daarbij op misstanden across the board, maar vooruit, nog steeds met een lichte voorkeur voor tech en innovatie.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
1
2020

Het Normaal Amsterdams Peil (NAP) geeft de hoogte van het zeewater aan. Op de foto: het viaduct over de A4 tussen Badhoevedorp en Schiphol; het onderrliggende wegdek ligt 3,8 meter beneden NAP.
© Tim Boric

Digitale beveiliging Waternet lekt aan alle kanten: ‘Het gaat een keer finaal fout’

35
Sebastiaan Brommersma

Sebastiaan Brommersma

Al jaren negeert het Amsterdamse Waternet waarschuwingen over de onveiligheid van zijn digitale omgeving. Interne documenten bevestigen dat de cybersecurity van het bedrijf zo lek is als een mandje. Intussen is Waternet wel verantwoordelijk voor de levering en zuivering van drinkwater, het functioneren van rioleringen en het besturen van bruggen, sluizen en gemalen. Volgens interne bronnen is het een kwestie van tijd voordat het ‘finaal fout’ gaat.