Auteur

Stéphane Horel

Stéphane Horel (1976) is gespecialiseerd in bedrijfslobby’s, belangenconflicten en wetenschapsmanipulatie. Ze werkt als onderzoeksjournalist bij Le Monde. Haar werk over de lobby tegen de EU-regelgeving voor hormoonontregelende chemicaliën leverde haar meerdere journalistieke prijzen op. De serie ‘Monsanto Papers’, die ze met Stéphane Foucart schreef, werd in 2018 bekroond met de European Press Prize Investigative Reporting Award. Ze is ook actief in de verslaggeving van het ‘Implant Files’-onderzoek van het ICIJ en probeert de wereld beter te maken met journalistieke cross-border samenwerkingen.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2021

The sheep’s clothing of tobacco giant Philip Morris

1
Eva Schram, Tim Luimes, Stéphane Horel & Ties Keyzer

Eva Schram, Tim Luimes, Stéphane Horel & Ties Keyzer

The Foundation for a Smoke-Free World claims to strive for a ‘smoke-free world’. In reality, founder and financier Philip Morris uses the foundation to influence the scientific debate on new ‘smokeless’ products to promote these emerging products and to prevent their further regulation.

De schaapskleren van tabaksgigant Philip Morris

16
Eva Schram, Tim Luimes, Stéphane Horel & Ties Keyzer

Eva Schram, Tim Luimes, Stéphane Horel & Ties Keyzer

De Foundation for a Smoke-Free World zegt te streven naar een ‘rookvrije wereld’. In werkelijkheid gebruikt oprichter en financier Philip Morris de stichting om het wetenschappelijk debat over nieuwe ‘rookloze’ producten te beïnvloeden, om deze opkomende producten te promoten en om verdere regulering ervan te voorkomen.