Auteur

Tom Claessens

Tom Claessens studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft en media en journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn masteropleiding ontdekte hij een interesse voor onderzoeks- en datajournalistiek, waarna hij tijdens de coronazomer van 2020 zijn weg naar Follow the Money vond.
Voor FTM schrijft hij over alles waar een verhaal in cijfers verstopt zit. In zijn vrije tijd is hij een bescheiden, maar doorgedraaide muziekliefhebber en fanatiek klimmer.

Volg deze auteur en blijf op de hoogte via e-mail

Artikelen
2
2020

FC Utrecht en sc Heerenveen / 2 oktober 2020, Galgenwaard, Utrecht
© ANP / Pieter Stam de Jonge

De coronaspagaat in de eredivisie: clubs in het nauw besteden 74 miljoen aan transfers

17
Pepijn Keppel & Tom Claessens

Pepijn Keppel & Tom Claessens

De KNVB luidde tijdens de coronacrisis meer dan eens de noodklok. Eredivisieclubs spelen zonder publiek en hebben het daarom financieel zwaar. Allemaal deden ze dit voorjaar een beroep op de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). De clubs kregen in totaal vooralsnog meer dan 23 miljoen euro steun. Toch gaven de clubs deze zomer gezamenlijk ruim 74 miljoen euro uit op de transfermarkt. Hoe zit dat?

Lancering hoofdsponsorschap Waterontharder.com bij Vitesse.
© Vitesse

Financiƫle malaise drijft Vitesse in de armen van een dubieuze hoofdsponsor

20
Pepijn Keppel & Tom Claessens

Pepijn Keppel & Tom Claessens

De helft van alle profclubs ondervindt mogelijk financiƫle problemen door de coronacrisis, zei KNVB-directeur Eric Gudde kortgeleden tegen NRC Handelsblad. Wat betekent dat voor de clubs die het voordien al lastig hadden? Follow the Money richt het vizier op het betaald voetbal. We trappen af met Vitesse. Een club die lange tijd een te grote broek heeft aangetrokken, met oligarchen aan de top en nu een dubieuze handelaar als hoofdsponsor.