Vacature: 

Commerciële student gezocht voor bijbaan: help Follow the Money de zakelijke markt op!

Wat we zoeken

We zoeken zo’n student (economie, commerciële economie of bedrijfskunde) die vindt dat hij of zij het eigenlijk wel beter snapt dan al die mensen die nu in het bedrijfsleven rondlopen (of minimaal even goed). En dat het leveren van het bewijs hiervan uitsluitend nog een kwestie van tijd is. Heb jij die bravoure? Dan hebben wij iets voor op je CV. Maar het komt niet vanzelf. Je zult moeten leveren. Wij zijn op zoek naar een HBO/WO student die in haar of zijn 3e of 4e jaar zit en een opdracht bij Follow the Money als een goede bijbaan ziet.

Wat is Follow the Money?

We zijn een platform voor onderzoeksjournalistiek. Radicaal en onafhankelijk. Als je wilt weten hoe we in de wereld staan, lees dan hier onze missie en visie. We hebben grote ambities — en een nog veel grotere drive. We willen namelijk de komende jaren grote stappen zetten in de groei van ons aantal betalende leden. Zo kunnen we namelijk nog meer onafhankelijke onderzoeksjournalistiek maken en de beste journalisten aan ons binden.

Wat ga je doen?

We hebben nu veel particulieren als lezer die maandelijks of per jaar betalen. Daarnaast ontvangen we extra financiële steun van lezers die geloven in Follow the Money. Tot slot is er ook een beperkt aantal bedrijven en instellingen lid. Dat laatste wordt jouw verantwoordelijkheid: het is jouw taak om de zakelijke markt op een professionele manier te ontwikkelen.

  • Je ontwikkelt 1 of meerdere proposities voor die zakelijke markt:

  • Je komt met een onderbouwd plan voor de hoeveelheid abonnementen die een bedrijf moet afnemen en tegen welke prijs.

  • Je regelt alle processen die nodig zijn om de werving en uitlevering van zakelijke lidmaatschappen in goede banen te leiden

  • Je analyseert de verschillende sectoren en bepaalt welke het meest kansrijk zijn. We schrijven veel over de woningmarkt, dus moeten we die als eerste bewerken? Of juist die van de politieke partijen of de financiële sector? Jij komt met een “route to market”

  • Ook denk je na over de vraag hoe we die markt dan gaan bewerken: moeten we adverteren, de bedrijven bezoeken, bellen? Een proefabonnement voor bedrijven ontwikkelen? Jij geeft aan hoe we dit op een zo kostenefficiënte manier kunnen doen

  • En hoe vinden we de beslissers in die bedrijven, zodat we aan tafel zitten met mensen die daadwerkelijk de beslissing kunnen nemen.

  • Je begint gelijk met testen of je ideeën en hypotheses over de markt ook in de werkelijkheid kloppen, zodat we snel weten wat werkt en wat niet.

  • Je bepaalt, samen met de uitgever, de doelstellingen: omzet, volume en marge.

Je bouwt daarmee voor Follow the Money volledig vanaf de grond de zakelijke lezersmarkt op. En dat kun jij weer op je CV zetten.

Waarom zoeken wij een student?

Wij denken dat er tussen de studenten zeer getalenteerde vrouwen en mannen zitten, die enorm graag willen laten zien wat ze in huis hebben. Wij denken ook dat veel studenten onze passie en drive snappen. We geven je de ruimte om te laten zien wat je kan, maar het is geen stage. Er moet namelijk niets worden onderzocht er moeten resultaten worden behaald. Het is geen fulltime opdracht en we zijn flexibel qua tijdsindeling (het ritme van een journalist lijkt best veel op dat van een student). We maken in overleg met jou hier graag afspraken over.

Wat schuift het?

We betalen een marktconform salaris. Dat bestaat uit een vaste component en een succesbonus. 

Ben je geïnteresseerd en zeer gemotiveerd? Stuur dan je reactie en je motivatie naar onze uitgever: Jan-willem Sanders (info@ftm.nl)