Anonieme tip versturen

Veel onthullende verhalen beginnen bij een intrigerende tip, een scherpe aanwijzing of een brokje bijzonder feitenmateriaal. Het is de draad waar een journalist aan kan trekken, net zo lang tot de contouren van een kwestie zich in detail hebben afgetekend. Met dank aan de gedetailleerde informatie van toenmalig FBI-directeur Mark Felt – a.k.a. Deep Throat – wisten Bob Woodward en Carl Bernstein de werkelijkheid achter de inbraak in het Watergate-gebouw te achterhalen. Het was ook aan een anonieme bron te danken dat we bij Follow the Money op het spoor werden gezet van de bijzondere derivatentransacties van Slibverwerking Noord Brabant met Deutsche Bank, het artikel dat in maart 2013 werd bekroond met de journalistieke prijs 'De Tegel'.

Wanneer je denkt dat je ons kunt helpen bij het blootleggen van de waarheid, aarzel dan niet om contact op te nemen. We garanderen jouw anonimiteit, ook als je per ongeluk jouw echte naam prijs mocht geven. 

Een tip voor de auteur van een artikel? Op een artikelpagina vind je rechts van het artikel 3 iconen. Na een klik op het lampje kun je direct aan de auteur je tip versturen (dat kan ook anoniem). Je kunt ook een mail sturen.