Veelgestelde vragen

 

#1 Wat kan ik op de ftm.nl website?

>> Badges (nieuw!): Sinds kort zijn we bij FTM aan het testen met mogelijkheden om de betrokkenheid onder onze lezers te stimuleren en ook te belonen, want we willen graag laten zien hoe betrokken ons publiek is. Hiervoor hebben we badges geïmplementeerd.
Voor verschillende manieren van interactie binnen ons platform kun je badges verdienen, bijvoorbeeld voor reacties, je deelname aan een panel, je kennis en de waardering voor je betrokkenheid. Veel badges worden automatisch toegekend, maar sommigen worden door de FTM redactie toegekend. 
De badges kun je vinden onder het tabblad ‘badges’ in je profiel. Daar kun je ook de zichtbaarheid van je badges uitschakelen.

>> Reageren: Zoals je gewend bent kun je reageren onderaan het artikel. Dit gaat niet meer met Disqus, maar via ons eigen systeem. Als je al lid bent, kun je gelijk inloggen. Mocht dat niet zo zijn dien je lid te worden. Gebruik "Quote" of > Quote om een quote toe te voegen aan je reactie.

>> Reacties raten: Je kunt reacties raten door een -1 of een +1 of +2 te geven. Bij artikelen met heel veel reacties vereenvoudigt dit de filtering op de meest nuttige reacties.

>> Shouts: Ook kun je tijdens het lezen van een artikel een shout plaatsen. Dit is een reactie of een opmerking die je juist bij een bepaald onderdeel van het artikel wilt plaatsen. Links van een artikel op de stippellijn verschijnt een rood plus-icoon, waarmee je een shout kunt plaatsen.

>> Vragen beantwoorden: Op je profiel-pagina kun je vragen vinden. Deze kunnen gericht zijn aan alle lezers, maar ook aan een specifiek panel van lezers. Beantwoorden kan door te reageren op de vraag. 

>> Delen: Je kunt de content delen via social media en e-mail. De iconen hiervoor zijn aan de bovenkant van het artikel beschikbaar. Maar er is meer: je kunt nu ook een bepaald deel van de tekst delen. Selecteer hiervoor het deel van de tekst wat je wilt delen en dan vervolgens verschijnt de opties ‘deel deze quote’.

>> Lettergrootte: Aan de rechterkant staat een icoon met twee A’s, hiermee kun je de lettergrootte aanpassen. Als je ingelogd bent, onthoudt de site dit voor alle artikelen die je leest.

>> Specifieke tip insturen: Een tip voor de auteur van het artikel? Klik op het lampje rechts van het artikel en je tip wordt direct naar de desbetreffende auteur verzonden (dat kan ook anoniem).

>> Artikel bewaren: Geen tijd om een artikel direct te lezen? Dan kun je het artikel bewaren door op het bookmark icoon te klikken rechts van het artikel.

>> Auteur volgen: Fan van een bepaalde Follow the Money auteur? Dan kun je deze ook volgen. Vanuit een artikel van de auteur kom je op de auteurspagina waar deze optie staat. Of volg je favoriete auteurs via de overzichtspagina met alle auteurs (ftm.nl/auteurs). 

>> Dossier volgen: Op de hoogte blijven van een specifiek dossier kan ook, volg het dossier via de dossier-pagina. 

 

#2 Wat kunnen leden wel wat niet-leden niet kunnen?

Leden steunen door het afnemen van een abonnement de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek van Follow the Money. Dankzij die steun kan onze redactie kwalitatieve onderzoeksjournalistiek blijven leveren en misstanden aantonen.

Leden hebben toegang tot alle content van Follow the Money en kunnen hun bijdrage leveren aan de onderzoeksjournalistiek van Follow the Money. Dit kan in de vorm van de diverse interactiemogelijkheden die ons platform biedt en daar komen in de toekomst nog meer functionaliteiten bij.

 

#3 Waarom moet ik voor artikelen betalen?

Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost veel tijd en geld. Daarom moet je voor een deel van onze artikelen betalen. Dit kan door een artikel los te kopen of door lid te worden. Daarmee steun je ook nog eens de missie van Follow the Money!

 

#4 Kan ik een artikel los kopen?

Dat is momenteel niet mogelijk. Wellicht gaan we in de toekomst de Blendle knop weer activeren. 

 

#5 Moet ik lid zijn om te reageren?

Ja, alleen betalende leden kunnen reageren op artikelen en op die manier een inhoudelijke bijdrage leveren aan discussies op ftm.nl.

 

#6 Waarom staan onder oude artikelen nog reacties in Disqus?

Omdat we de reacties van onze lezers juist heel belangrijk vinden en we ze vanwege privacy redenen niet zomaar kunnen overzetten naar ons nieuwe platform laten we ze op die manier staan.

 

#7 Kan ik met een nickname reacties plaatsen?

Ja, je kunt zelf kiezen welke naam er wordt getoond bij de reacties die je plaatst. Hiervoor kun je een alias aanmaken in je profiel. Ga naar je profiel en kies voor ‘gegevens aanpassen’.

 

#8 Kan ik mijn reactie wijzigen?

Dat kan. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst ingelogd zijn. Vervolgens ga je naar de desbetreffende reactie en klik je op ‘bewerken’.

 

#9 Kan ik mijn reactie verwijderen?

Nee dat kan niet. Je kun je reactie wel wijzigen.

 

#10 Waarom kan ik als Blendle lezer niet de reacties zien?

Als je een artikel via Blendle koopt kun je inderdaad niet de reacties bekijken. Wil je de reacties wel graag zien en meedoen aan de inhoudelijke discussie moet je gewoon lid worden van FTM

 

#11 Versturen jullie ook een nieuwsbrief?

Ja, dat doen we wekelijks. Abonneren op de Follow the Money nieuwsbrief kan via deze link

 

#12 Wat zijn die wekelijkse notificatie-mails en kan ik me afmelden?

De wekelijkse notificatie-mails worden elke woensdag verstuurd naar gebruikers van ftm.nl met daarin een update van artikelen van auteurs en dossiers die je volgt en recente reacties. Deze email wordt automatisch door ons systeem verstuurd en mocht er geen update voor je beschikbaar zijn krijg je ook geen mail. Het is dus wat anders dan onze wekelijkse nieuwsbrief.

Afmelden kan heel eenvoudig door je e-mailvoorkeuren in je profiel aan te passen.

 

#13 Is er ook een Follow the Money RSS feed beschikbaar?

Dat is er! Kijk maar eens op http://www.ftm.nl/feed

 

#14 Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Op de inlogpagina kun je een nieuw wachtwoord aanvragen door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. Je krijgt hierna een een mail met een link waarmee je het wachtwoord kunt aanpassen (let op: de mail kan in je map ‘ongewenste mail’ terecht komen). Ook kun je via je profielpagina je wachtwoord veranderen.

Let op: mocht je een account aangemaakt hebben met behulp van een externe inlog (Facebook, LinkedIn of Google) dan is het aanvragen van een nieuw password niet mogelijk.

 

#15 Kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

Een nieuw e-mailadres? Op je profielpagina kun je jouw e-mailadres wijzigen. Mocht je een account hebben waarbij je met Facebook, LinkedIn of Google inlogt dan is het aanpassen van je e-mailadres niet mogelijk. 

 

#16 Ik wil graag een extra donatie doen

Dat kan natuurlijk altijd! Het makkelijkst geef je een donatie via de site. Je kunt dan betalen via iDeal, oveboeking of credit card.
Direct overmaken kan ook: maak het gewenste bedrag over op rekeningnummer NL 28 TRIO 0390 3696 32, ten name van Follow the Money. Vermeld daarbij als mededeling ‘FTM Donatie’. Alvast hartelijk bedankt voor je steun!

 

#17 Kan ik nog Founding Friend worden?

Dat vinden we een geweldig gebaar! Voor € 1.500 ben je Founding Friend van Follow the Money. Maak het bedrag over op rekeningnummer NL 28 TRIO 0390 3696 32, ten name van Follow the Money. Vermeld daarbij als mededeling ‘Founding Friend’ en vermeld ook je e-mailadres en 'factuur' indien je een factuur wilt ontvangen. Enorm bedankt voor je steun!

 

#18 Ik wil graag een (anonieme) tip versturen

Op een artikelpagina vind je rechts van het artikel 3 iconen. Na een klik op het lampje kun je direct aan de auteur je tip versturen. Dit kan ook anoniem via Publeaks.

 

#19 Ik wil graag Follow the Money volgen op Social Media

Dat kan, wij zijn op de volgende kanalen actief:

  • Facebook: Dageljkse updates over onze artikelen.
  • Twitter: Meermaals per dag updates over onze artikelen
  • LinkedIn: Dageljkse updates over onze artikelen.
  • Soundcloud: FTM Podcasts & columns
  • Youtube: FTM video's: registraties van onze debatten, teaser video's van grote artikelen, interviews en meer.

 

#20 Ik wil graag per maand betalen

Dat is sinds kort mogelijk! Overigens ben je voordeliger uit als je per jaar betaalt, want de prijs per maand is € 8 en per jaar betaal je € 80. Let op: overboeking is helaas niet beschikbaar als betaalmethode bij een maandelijks abonnement.

 

#21 Ik ben lid geworden, maar ik heb geen bevestiging ontvangen

Dat is vervelend. Soms staan dat soort mails in de map ‘ongewenste mail’. Mocht je de bevestigingsmail niet kunnen vinden stuur dan een mail naar lid@ftm.nl

 

#22 Ik heb betaald via overboeking, maar ik heb nog niks van jullie gehoord

De automatische activatie van een lidmaatschap dat met overboeking is betaald duurt langer dan bij iDEAL of creditcard. De verwerking van de betaling gaat namelijk niet realtime. Mocht je hier hinder van ondervinden stuur dan een mail naar lid@ftm.nl.

 

#23 Ik heb betaald via overboeking, maar ik heb het hele bedrag terug gekregen..

De betalingstermijn voor een overboeking is 14 dagen. Bij de optie overboeking wordt een uniek betalingskenmerk gegenereerd dat correspondeert aan het lidmaatschap. Mocht je te laat betaald hebben dan is dat betalingskenmerk verlopen en wordt het bedrag teruggestort. Je kunt een nieuw lidmaatschap afsluiten via ftm.nl/word-lid. Vragen? Stuur ons een mail op lid@ftm.nl.

 

#24 Ik wil een proefabonnement op Follow the Money afsluiten, kan dat?

Ja dat kan. je kunt Follow the Money een maand lang gratis proberen

 

#25 Ik wil een zakelijk abonnement afsluiten.

Een zakelijk abonnement is geschikt voor organisaties die tenminste 10 medewerkers willen abonneren op FTM.nl. Alle info hierover vind je hier

 

#26 Ik wil een abonnement cadeau geven, kan dat?

Origineel idee, en ja, dat kan. Het werkt heel eenvoudig. Klik op deze link en binnen een paar minuten heb je iemand lid gemaakt van Follow the Money. Je kunt kiezen tussen een 3 maanden of een jaarabonnement. Cadeau abonnmenten stoppen na deze periode en worden dus niet automatisch verlengd.

#27 Stom, stom! Ik ben helemaal vergeten een betaalbewijs aan te vragen.

Voortaan kun je op de FTM.nl website zelf je maand- of jaarfacturen downloaden als pdf. Dat kun je doen vanaf je Profiel pagina.

 

#28 Ik wil mijn inlog-account verwijderen

Stuur ons een mail op lid@ftm.nl ovv ‘account verwijderen’.  

 

#29 Ik wil mijn abonnement opzeggen

Wat jammer! De makkelijkste manier om op te zeggen is om zelf in Mijn Profiel op de link 'automatisch verlengen uitschakelen' te klikken.
Lukt dat niet, dan kun je ook een mail sturen aan lid@ftm.nl ovv ‘opzeggen lidmaatschap’.  Zie ook de voorwaarden.

 

#30 Ik heb een suggestie voor Follow the Money Selecteert

Altijd fijn! We nemen regelmatig tips van lezers op in deze rubriek. Stuur je suggestie naar ftms@ftm.nl

 

#31 Ik wil graag stage lopen bij Follow the Money

Wat leuk dat je interesse hebt! Kijk op ftm.nl/over-ftm/stage voor meer info. Stuur je CV en je motivatie naar take.ligteringen@ftm.nl

 

#32 Ik ben freelancer en ik heb wel wat mooie verhalen voor Follow the Money

Dat horen we natuurlijk altijd graag. Stuur ons je ideeën en wat voorbeeldwerk via take.ligteringen@ftm.nl

 

#33 Ik ben student en ik wil een fikse studentenkorting voor een jaarabonnement van Follow the Money

Tachtig euro te veel voor jou? Daarom hebben we studentenkorting, maar liefst 50%. Stuur een mailtje naar lid@ftm.nl voor de kortingscode.

 

#34 Ik heb een hele lastige vraag, waar kan ik die stellen?

Wat vervelend dat je er niet uitkomt! Stuur een mail naar info@ftm.nl

 

#35 De tweede maand van mijn maandabonnement wordt (te?) snel afgeschreven?

Heb je een maandabonnement afgesloten en betaal je via creditcard of iDeal, dan kan het zo zijn dat de tweede maand van je abonnement relatief snel worden afgeschreven. Dat komt door de manier waarop onze betaalprovider de betalingen verwerkt. Dit kunnen we helaas niet aanpassen.
Na de tweede maand worden de betalingen gewoon maandelijks afgeschreven.