Kom stage lopen bij Follow the Money

Follow the Money is een platform voor onderzoeksjournalistiek dat zich vooral richt op de financieel-economische wereld. Het is echter niet nodig dat je expert bent op dit gebied. Er zijn talloze thema’s die de aandacht krijgen op FTM.nl, zoals de zorg, politiek en de voedingsindustrie. 

Bij Follow the Money hoeven stagiairs niet slechts koffie te zetten en voorgekauwde taakjes af te werken. Je krijgt veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je draait dan ook mee als volwaardig lid van de redactie.

We bieden het hele jaar door meerdere stageplekken aan:

Schrijfstage

Ben je gemotiveerd om altijd de onderste steen boven te halen? Draai je je hand er niet voor om daarvoor alle middelen te gebruiken die je tot je beschikking hebt? Ben je kritisch, maar ook genuanceerd? En, uiteraard, een goede schrijver? Kom dan stage lopen bij FTM.

Als stagiair ben je nauw betrokken bij onze producties en krijg je de mogelijkheid om je te verdiepen in onze dossiers. Op die manier doe je ervaring op als onderzoeksjournalist, met alle aspecten die daar bij komen kijken.

Daar staat tegenover dat we van onze auteurs verwachten dat ze zelfstandig kunnen werken en het vermogen hebben om belangrijke en relevante verhalen op te vangen. Iedere dinsdagochtend is er een algemene redactievergadering, waar je je vorderingen en plannen deelt. Ook ontvang je tussentijds feedback van onze ervaren (eind)redacteuren.

Stage eindredactie

Heb jij genoeg lef om een dynamische en kleine redactie draaiende te houden? Bezit je een uitstekend gevoel voor taal en ben je een kritische denker? Ben je flexibel en kun je goed overzicht houden? Wellicht is deze stage dan wat voor jou.

Als stagiair(e) eindredactie vorm je de spil van de redactie. Je bent een aanspreekpunt voor de journalisten en houdt samen met de chef eindredactie de planning in de gaten. Daarnaast houd je je bezig met het controleren van artikelen op taal en spelling.

Gaandeweg leer je hoe je onze artikelen zo aantrekkelijk en helder mogelijk maakt voor de lezer. Bijvoorbeeld door begeleidend beeld uit te zoeken, interessante quotes uit te lichten en intro's te schrijven die prikkelend zijn, maar ook de essentie van het artikel vatten.

Ben jij de persoon die wij zoeken? En wil je de kans aangrijpen om drie maanden lang ontzettend veel te leren bij een gezellige redactie in hartje Amsterdam? Stuur dan je motivatie, cv en eventuele voorbeelden van eerder werk naar Arne van der Wal (mailen naar arne@ftm.nl).

De stages beslaan over het algemeen minstens 20 uur per week en duren drie maanden. In overleg kan dit ook meer worden.