Follow the Money is een platform voor onderzoeksjournalistiek met bijna 39 duizend betalende leden die ervoor zorgen dat we ons 'radicaal onafhankelijk' kunnen noemen. We hebben een glashelder doel: de macht te controleren en daarmee een bijdrage leveren aan het functioneren van de democratie. We doen dat onder andere door onderzoek te doen naar mensen en organisaties die zich misdragen en daarmee schade aanrichten aan groepen in de samenleving. We graven ook in systemen die niet functioneren waardoor kwetsbare mensen het slachtoffer worden. 'Follow the Money' is daarbij ons redactionele leitmotiv.

Bij het volgen van geldsporen is een gezonde belangstelling voor economische vraagstukken een groot voordeel. Net als doorzettingsvermogen en een brandend verlangen belangwekkende feiten van het donker naar het licht te brengen en die in heldere verhalen aan lezers (en luisteraars) van ons platform aan te bieden.

Dit soort verhalen maken we:

Openstaande vacatures:

We zijn altijd op zoek naar journalistiek talent, bij voorkeur met ervaring op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Ben je freelancer en heb je wel wat mooie verhalen voor ons, dan horen we dat natuurlijk graag. Stuur ons je ideeën en wat voorbeeldwerk via info@ftm.nl.

We zijn ons er terdege van bewust dat ons team niet divers is. Daar willen we graag verandering in brengen: we vragen mensen die niet wit, man, hetero of 100 procent gezond zijn, nadrukkelijk om te solliciteren.