Onderwerp

Financiering campagne Forum voor Democratie

Door

Hans 482 3

Ik heb politieke wetenschappen gestudeerd en weet dat het 'bouwen van een politiek merk' niet zo maar tot stand komt zonder geld.
Ingestuurd: 2 april 2019
Bewerkt: 12 april 2019

Wat moet worden onderzocht?

Forum voor Democratie heeft een flink aantal zetels veroverd bij de provinciale verkiezingen, ook in de noordelijke provincies, vaak zonder ter plekke met lokale kandidaten campagne te voeren. Alles leek landelijk aangestuurd en mogelijk ook gefinancierd. Dit heeft men voor een groot deel laten verlopen via stichtingen, zo gaat het verhaal. Wie zit er financieel achter de komeetachtige opkomst van deze zeer nieuwe politieke partij? Heeft men zich aan de wetgeving mbt partijfinanciering gehouden?

Voor wie heeft dit gevolgen?

Alle noordelijke provincies, de democratie in het algemeen en de Nederlandse kiezer.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Om meer helderheid te brengen in de financiers van deze partij en hun bestuurlijke agenda's (transparantie). Het vereist gedegen onderzoek.

25 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Er moest dan ook nog maar eens gespit worden in de financiering van de campagne bij het Oekraïne Associatieverdrag referendum. Overeenkomende actoren, vragen en mogelijk antwoorden. Boreaalse trollen?
Bovenstaande onderzoeksvraag komt op bij verschillende mensen, waaronder campagneleider van VVD; FVD -online-krantje (niet altijd objectief) probeert de lastige vraag al te pareren in 2018 (zie link)
https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/de-campagne-van-forum-voor-democratie-is-champions-league-niveau/