Onderwerp

Onleesbaar maken van stukken uit de gezagsdriehoek bij de Sinterklaasintocht 18 november 2017 Dokkum

Door

Kerst Huisman 2

Ik zet mij sinds het proces in november met geweldloze wandelacties in voor vrijspraak voor Jenny en de meeste Blokkeerfriezen.
Ingestuurd: 11 april
Bewerkt: 11 april

Wat moet worden onderzocht?

Het is van groot maatschappelijk belang te weten wat zich tijdens dat overleg heeft afgespeeld. De verdenking bestaat dat burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel zich TE enthousiast heeft opgesteld bij het uitnodigen van zowel KOZP als de rechtsextremistische NVU, zonder rekening te houden met de gevolgen die dit had kunnen hebben voor de levens van kinderen. Jenny Douwes uit Drachten riep toen op, de KOZP-bussen te vertragen. Het gevolg was de bekende blokkeeractie op de A7.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Volledige openbaarheid kan in het hoger beroep in september de rechtbank gunstig stemmen jegens Jenny Douwes en de actievoerders.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Vanwege de grote maatschappelijke onrust en het kwetsen van het rechtsgevoel bij tallozen, die deze kwestie heeft veroorzaakt.

18 Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je betalend lid zijn Inloggen
Filter
0
12
2
4

Kick Splinter 1

De waarheid moet gewoon boven komen, zo simpel is dat!

jasselbergs2 1

Transparantie is nodig voor een objectieve beoordeling van deze kwestie

Joke 38 1

Overheid (bestuurders) misleid teveel mensen.
WOB is ingesteld voor transparantie

J. 30 1

Ik ben ervan overtuigd dat de burgemeester van Dokkum een heel verkeerde rol heeft gespeeld bij het uitnodigen van KOZP, die helemaal geen zin had om te komen omdat ze Dokkum te ver vonden. Ik neem aan dat de burgemeester pecunia heeft aangeboden aan KOZP voor hun komst naar Dokkum!

Ulbe 1 1

Waarheid is belangrijk.

Nelleke Stukje

Omdat we graag willen weten hoe het gegaan is.

Saskia 66 1

Het volk heeft altijd het recht op de waarheid.

Peter van den Heuvel 1

Ik vrees dat dit nooit opgehelderd zal worden om het simpele feit dat de blokkeer friezen zonder dat ze het wisten indirect tegen de agenda van iemand van het Koningshuis gegaan zijn en waarom de straffen zo buitenproportioneel zijn. Rechters zweren allemaal trouw aan de Koning dus dit valt nooit te winnen.
Mabel Wisse Smit is al decennia een telg van George Soros en ze is sinds december 2012 lid van het bestuur van de Open Society Foundation. Een NGO organisatie die zich inzet voor de bevordering van democratie maar waar het in de praktijk altijd op neer komt is om rechten te geven aan een hele kleine groep waardoor de rechten van een meerderheid wordt ontnomen.
Ook zijn ze heel actief in het promoten van de migratie stroom.
Het achterliggende doel is volk vermenging en cultuur afbraak, een verdeeld volk is namelijk veel makkelijker te managen.
Sylvana Simmons en de anti zwarte pieten club zijn onderdeel van de 'NEW URBAN COLLECTIVE' die door OSF gefinancierd wordt.
Hier staan ze op het OSF sponsor overzicht uit 2015 op pagina 34
https://legacy.gscdn.nl/archives/images/open-society-initiative-for-europe-2015-20170424.pdf

Karin 95 1

Recht moet zegevieren, daarom volledige openheid van zaken!

Kobus Kortmann 1

ik denk dat we het zelfs hier in Brabant zullen ruiken als die beerput open gaat.

L Schotanus 1

Ik wil graag dat onafhankelijk onderzoek gedaan wordt naar de rol van de overheid in deze zaak.

Riet van Dongen-Tekenbroek

Heb het ongemakkelijke gevoel dat er zaken versluierd worden. Daarom een onafhankelijk onderzoek.

Marinus 14 2

De Burgemeester heeft een zeer kwalijke rol gespeeld , maar kijk er ook niet van op , komt altijd uit de Linkse hoek !

Paul 440 1

Het kenmerk van een goede burgemeester is dat hij/zij boven alle partijen staat en bij een maatschappelijke discussie de taak heeft de gemoederen in de hand te houden. Daarnaast is de burgemeester als eerste gezagdrager verantwoordelijke voor calamiteiten.

Welnu, het lijkt erop dat deze burgemeester haar eigen opvattingen heeft laten prevaleren boven het algemeen belang waarmee een gevaarlijke situatie werd geschapen die terecht door de "blokkeerfriezen" werd voorkomen.

Zuiver juridisch zaten de Blokkeerfriezen natuurlijk fout. Maar er gelden mijninziens verzachtende omstandigheden.

De vraag is nu of deze burgemeester moet aanblijven. Dat hangt af van haar bestuurlijke geschiedenis in Dokkum. Een diepgaand onderzoek naar het functioneren van deze magistraat is zeker wenselijk. Dus mijn stem!!

janfoosterkamp 2

Als ik bij iemand anders een feestje ga verpesten wordt ik opgepakt wegens huisvredebreuk?

Arnold 35

Is er geen Oprechte Friese Klokkenluider in de Gemeente Dokkum, die tegen zijn of haar pensioengerechtigde leeftijd aan zit.
Richt daar uw aandacht eens op !
Of plaats een oproep in een Dokkumer streekkrant, wie weet komt er respons.

Jan 1044

Volledige openbaarheid en steun aan Jenny en alle stoere actie voerders die gedaan hebben wat heel veel Nederlanders ook menen in deze ridicule discussie rond zwarte piet