Onderwerp

Waarom hoeft de zg. Rec te Harlingen zich niet aan zijn vergunning te houden!

Door

Auke Wassenaar 1

Ik woon in de omgeving en zie dit met lede ogen aan. De provincie zegt dat ze geen wettelijke middelen hebben om de zg. Rec te sluiten????
Ingestuurd: 11 april 2019
Bewerkt: 11 april 2019

Wat moet worden onderzocht?

De zg.Rec (info:afvalovennee.nl) te Harlingen, die als hij functioneert stoom>stroom levert aan de delfstoffenmultinational Esco(zout), die zout gaat boren onder de Waddenzee(bodemdaling). Deze zg. Rec heeft een vergunning , maar kan zich daar niet aan houden omdat het een goedkope slechte installatie is. Door gemanipuleerde berekening( mag niet van Europa) van de meetgegevens(voor zover er gemeten wordt) blijven ze net onder de vergunde normen. Temperatuur in de schoorsteen mogen we niet weten!

Voor wie heeft dit gevolgen?

Er komt (toxicowatch.nl) dioxine, zoutzuur, furanen, bromides , stank enz. vrij, omdat de oven meestal de minimum temperatuur niet haalt.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

De omgeving en de Waddenzee worden gemanipuleerd en vervuild. De bewoners, experts en politici zien tandenknarsend toe.

3 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen

Arne van der Wal 10

Follow the money
Interessant onderwerp, maar meerdere keren door verschillende mensen gepitcht. Na afloop van de eerste ronde (15 april 24:00 sluit de stembus) bekijk ik hoeveel stemmen de voorstellen over het thema 'REC/Harlingen' gezamenlijk hebben.
Heftig dit zeg. Soort Beerput NL - deel 2. Hoeveel keer mag ik stemmen, eigenlijk? Het is feitelijk steeds hetzelfde liedje, qua grondstofwinning (gas of zout al zeker) en afvalstromen-afvoer ('niet te handhaven', 'laat maar waaien, 'want' (??!!) - 'waar moeten 'we' er anders mee heen' of 'hoe moet het anders' of 'het kan (kostentechnisch of technisch) niet 'beter (..)''?
combineer die afvaloven pitchen anders wurdt it neat