Onderwerp

besluitvorming , financiële stromen en staatsteun aan luchthaven Eelde.

Door

Jan 610 2

Wij beschikken over uitgebreide kennis en documentatie. [zie www.VOLE.nl]
Ingestuurd: 13 april
Bewerkt: 13 april

Wat moet worden onderzocht?

Ieder jaar gaan er vele miljoenen euro's belastinggeld naar luchthaven Eelde. Al decennia lang, zonder dat het nut (de vermeende economische betekenis) is aangetoond. De noordelijke overheden geven tientallen miljoenen zonder voorwaarden of prestatieafspraken. Het is daarom staatssteun. Maar aanmelding blijft achterwege omdat het dan door de Europese Commissie verboden zou worden. Ook de aanbestedingswet wordt overtreden. Statenleden krijgen niet serieus antwoord. Ra, ra hoe kan dat allemaal?

Voor wie heeft dit gevolgen?

Deze verspilling van gemeenschapsgeld gaat ten koste van de gewone burgers en de gewone bedrijven in de provincies Groningen en Drenthe.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Om een einde te maken aan verspilling van belastinggeld. De kampioenen van de vrijemarktideologie houden dit instand. Tijd voor ontmaskering

3 Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je betalend lid zijn Inloggen
Filter
0
3
0
0

Frank 82 2

Deze sluit ook goed aan op mijn pitch https://www.ftm.nl/pitch/voorstel/143 omdat de SNN ook steun verleent aan dit vliegveld.

Willem van der Schalie

Zeer benieuwd naar de belastinggeldstromen van steden, provincies en centrale overheid en het draagvlak van de burger uit dit gebied en de burger in het algemeen.

Philippe Glas 1

Onverantwoorde uitgaven van de overheid kunnen lang doorgaan zolang de burger maar niet ziet dat geldgebrek elders er de oorzaak van is.