Onderwerp

fraude rond aanbestedingscontract en uitvoering DBM contract Spuiforum/OCC Den Haag

Door

Peter Drijver

sinds 2009 betrokken bij Werkgroep Dooievaar+/SOS den haag die gemeenteraad en publiek voorlicht over wat er gebeurt en had moeten gebeuren
Ingestuurd: 16 april 2018
Bewerkt: 16 april 2018

Wat moet worden onderzocht?

Na mislukte marktconsultatie wordt 'winnaar' aangewezen van drie gegadigden voor DBM contract OCC. Een partij (beste plan) wordt door manager uit de race gehaald vooraf. Winnende plan is van partij waarmee manager banden heeft. derde plan doet voor de vorm mee op verzoek van gemeente. theater. nadien geen fixed price fixed product maar doorontwerpende gemeente en huurders zodat DBM contract verlaten is. gebouw nu in uitvoering zonder onherroepelijke bouwvergunning. misbruik publieke macht

Voor wie heeft dit gevolgen?

de stad/publiek lelijk gebouw, slecht bereikbaar, geen parkeervoorzieningen, hogere huur voor instellingen, exploitatietekorten, lelijk.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

gemeentes hebben geen apparaat om deskundig met ingewikkelde kontraktvormen om te gaan. huren mensen in die ze niet kunnen controleren.

4 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Het uit de pers en via Stichting SOS bekend gemaakte trackrecord van deze [OCC} operatie [2010 - heden] is consistent in een neerwaartse spiraal, ook blijkt uit de Pers [Den Haag Centraal en Radio West] dat de verantwoordelijke bestuurders [wethouders, Burgervader en raadsleden] van meet af aan in ontkenning verkeren. Een onafhankelijk onderzoek lijkt mij essentieel voor het functioneren van de lokale democratie. Het binnenkort aantredende college zou zonder meer in dezelfde vallen lopen, IMHO is het functioneren van de ondersteunende ambtenarij [Dienst SO, een voorwerp van diepe zorg] Welgemeend, Donald van Dansik MSc.
na de zomervakantie wordt het resultaat van het onderzoek door de gemeentelijke rekenkamer verwacht. essentie daarin is slechts in hoeverre afgelopen 6 jaar het college van b&w de raad volledig heeft ingelicht over investering en exploitatie.
geldverspillende projecten van de gemeentes