Onderwerp

Passende oplossingen om geestelijke kindermishandeling te bestrijden worden bewust uit de weg gegaan

Door

AM van Mackelenbergh 1

Noodgedwongen ervaringsdeskundige. Oprichter van Herken Ouderverstoting, voorzitter van de stichting Écht Scheiden Zonder Schade
Ingestuurd: 23 september 2019
Bewerkt: 2 oktober 2019

Wat moet worden onderzocht?

Ondanks alle inspanningen ter bewustwording en het aandragen van passende oplossingen (https://www.herkenouderverstoting.nl/kennis-macht/symposium) blijven de rechtbanken, de Raad vd Kinderbescherming, de jeugdzorg keten bewust handelingsonbekwaam en worden er zo onterecht strepen door levens gehaald. Een goede 0-meting, de MASIC, kan een shift maken waardoor de 15% ouders die voorsorteren op een complexe scheiding, meteen gericht maatwerk zouden kunnen krijgen ipv contra productieve trajecten.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Hele families worden verscheurd, iedereen verliest. De keten hoort 180 graden te draaien, daar de boosheid onder de burger/ouders toeneemt

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Ouderverstoting is een stille maatschappelijke ramp die mensen tekent voor het leven. Omgang tussen ouder en kind wordt tegengewerkt.

38 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Goed bezig Annemarie ! Ik hoop dat je pitch voldoende stemmen krijgt.
Ik wil me ook graag inzetten of nuttig kunnen maken voor dit onderwerp.
Den Haag slaapt graag verder ... PAK ZE!!
Al 10 jaar ben ik in rouw om een kind bij leven. Ik ben namelijk slachtoffer van ouderverstoting. Dit wordt instand gehouden door instanties als Jbb veiligthuis, raad voor kinderbescherming en zelfs ons rechtssysteem handhaaft hierin zelf niet de wet en leeft deze niet na.
Ouderverstoting bij mijn weten de nr 1 oorzaak van familiedrama's en huiselijk geweld. Een wereld van intriges en corruptie en hele rare belangen.
martijn1974fick@gmail.com
Ik ben een verstoten moeder, na bijna 5 jaar OTS ( 13 gezinsvoogden) en ruim 3 jaar geen omgang met mijn zoon heb ik laatst onder toeziend oog van jeugd"beschermers" in een BOR omgeving een "afscheidsgesprek" met mijn kind van inmiddels 13 gehad. Een kindercoach kon de authentieke stem van mijn kind horen na 4 gesprekjes. Bijzonder detail is dat er begin 2018 een rapport van de RVDK aangaf dat er mogelijkheden tot hernieuwen omgang was middels een door de rechter opgelegde BOR. Jeugdzorg heeft hierin veel steken laten vallen, zelfs tijdelijk geen gezinsvoogd kunnen leveren naast de 13 anderen! Hierdoor kwam de BOR pas van de grond in 2019. Heel veel kinderen lijden hieronder in Nederland evenals de verstoten ouders, broertjes/zusjes en familie. Vaak zie je dat dit lijden generatie op generatie voortzet door enorme diepe beschadiging die een kind hierdoor oploopt.
Dit zou een mooi onderzoek kunnen zijn om aan te tonen dat kinderen in Nederland geen rechten hebben.
Ouderverstoting is zo'n persoonlijke en maatschappelijke ramp waarvan we later denken: Hoe hebben we dit in godsnaam kunnen laten gebeuren?
Alle succes Annemarie en hartelijke groeten,
Ingeborg Steijlen (getuige van ouderverstoting)
We hebben beide gestemd Annemarie. Dit verdient onderzoek, aandacht, maar vooral een positieve verandering. Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.
Hoog tijd dat dit onderzocht wordt en daarnaast de hele schadelijke werkwijze van jeugdzorg en het familierecht: (onnodige ondertoezichtstellingen/OTS en uithuisplaatsingen/UHP). Met een familierechtssysteem dat feiten, deskundigen en wetenschap negeert en zich baseert op leugens, aannames en valse beschuldigingen.
Om een systeem als deze bij te sturen, heb er een verbeterd verdienmodel van te maken. Het zit zo vast, juridisch, qua communicatie en qua alle verbetering die wij proberen toe te passen. Is er een systeem welke wij kunnen toepassen om dit systeem aan te passen aan de tijd en de omstandigheden?
Volgens mij niet echt... of volgens mij echt niet.
Afschermen met het misbruiken van het alarmnummer is de normaalste zaak van deze wereld!
Hoop dat er nog meer zullen volgen!!
Geheel mee eens ook ik hoop op genoeg stemmen maar vooral verandering in de toekomst
Succes Annemarie. Dit onderwerp is overal een taboe. Mensen kijken liever weg en kiezen voor de makkelijke manier. Ik ben na jaren nog steeds geschokt van de leugens, list en bedrog waar Jeugdzorg zijn ogen voor sluit of zelfs faciliteert. Bizar !! Mijn partner leeft al jaren in een hel, met dank aan een rancuneuze ex geholpen door Jeugdzorg.
Maar het ergste is het voor de kinderen...... ze zijn beroofd van een liefhebbende vader.
Nogmaals succes! Laat van je horen!
Ik ben bang dat het mechanisme 'waar rook is, is vuur' altijd intreedt bij mensen die geen idee hebben hoe verstoting meestal werkt. En natuurlijk is er altijd wat rook. Anders ga je niet uit elkaar. Maar de taboe is niet fair, want it takes 2 to tango en het ontstaan van verstoting komt vaak door de psychische toestand van de verstoter of inderdaad wraak/rancune/jaloezie en staat staat vaak los van (de insinuaties over) slecht ouderschap die de verstoten ouder verweten wordt. Het is ikke ikke ikke en het zijn 'mijn kinderen'. Eigendom dus. Maar dat zijn kinderen natuurlijk niet.
Toch krijgt de verstoter overal een poot aan de grond en het voordeel van de twijfel. Ten koste van idd ook hier in het gezin een gebroken liefhebbende vader en grote kans op psychische schade nu of later van zijn kinderen.
Heel goed bezig, ga zoo door 👍
Natuurlijk gestemd, want er moet nu iets gebeuren. Teveel mensen blijven wegkijken bij deze vorm van kindermishandeling, die mede door jeugdzorg en het falende systeem in stand wordt gehouden
MASIC, Waarheidsvinding door RvK. Onschendbaarheid Rechters aanpakken. Ik ben VOOR dat dit zonder advocaten kan en niet na"zoveel deuren"
Gefaciliteerde ouderverstoting door het "rechtsysteem" is één van de grootste 'verborgen' geweldspraktijken in de afgelopen circa 30 jaar. Onderzoek dit!
Succes Anne-Marie.
Wat heeft dit met Brabant te maken? No offense maar...
Heel veel/alles, daar ik juist in Brabant overal, iedereen in de keten bewust heb gemaakt en juist deze zogenaamde professionals alles op alles zetten om het bij het oude te houden. Kijk naar de MASIC. Waarom wordt die juist in Brabant uit de weg gegaan? Kijk naar de pilot van GIRFEC. Liever bibliotheken sluiten, geen geld voor buurthuizen, alles in de jeugdzorgketen pompen, terwijl juist Brabant heel bewust is van contra productiviteit en en extra trauma! Juist Brabant blinkt uit met een falende jeugdzorg. Met mensen op posities waarbij je kunt vragen hoe ze daar zijn gekomen. Enfin, de komende dag zal de pitch verder uitgewerkt worden met de juiste onderzoeksvragen en deze zal ik zeker mee nemen.
De wachttijden in Brabant zijn extreem hoog zowel bij de rechtbank als bij de vervolgstappen
Het gaat over een Brabants geschil niet landelijk
En of dit een Brabants probleem is! Dit bestrijkt heel Brabant, niet alleen een dorp/stad. Duizenden kinderen verliezen jaarlijks het contact met een uitwonende ouder, terwijl dat ouderschap voor de scheiding niet ter discussie stond. Deze ouders procederen zich letterlijk en figuurlijk kapot. Worden overgeleverd aan BEWUST handelingsonbekwame professionals, die een ouder vertellen dat als die ouder van het kind houdt, dat kind met rust laat. Met alle vreselijke maatschappelijke gevolgen van dien. Juist in Brabant hoort men beter te weten. Toen ik namelijk 4 jaar geleden 4 woorden intypte: kind-verklaart-tegen-ouder en mij realiseerde dat mijn man niet de enige is, ben ik overal regionaal in gesprek gegaan en tot de vreselijke conclusie gekomen dat die jeugdzorgkosten niet voor niets zo hoog zijn. Eenmaal bewust gemaakt, zou je zeggen, ze gaan het anders doen, maar de oppressie wordt steeds erger. Ouders moeten deel nemen aan contra productieve trajecten, waarvan ze weten dat die niet werken, maar de gemeenschap heel veel geld kosten. Er zijn projectgroepen die maar 1 doel hebben; het bij het oude houden. Verdiep je in GIRFEC, dat is het laatste trucje om kinderen te onteigenen. Naar Nederland gehaald door notabene de wethouder van Tilburg, Marcelle Hendrickx, terwijl het in Schotland als inhumaan is bestempeld, verboden door de Hoge raad en de afgelopen week zelfs aangepakt/afgestemd /verboden door het parlement. Op onze belasting centen is de MASIC geïntroduceerd door prof Corrine de Ruiter van het High Conflict Forum (Hart van Brabant) een perfecte tool om een shift te maken tussen de 85% ouders die na tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid samen prioriteiten kunnen stellen; ouders blijf je samen. Of dat je bij de 15% hoort die voorsorteert op veel ellende omdat je te maken hebt met een hoog conflict persoonlijkheid. Die geef je maatwerk. Apart; de RvdK, de rechtbanken willen het niet toepassen! Juist Brabant hoort beter te weten en te doen.
Alstublieft.
aan de gang hiermee!
Ik ben een oma mijn dochter heeft ook een narcistische ex partner. Die mijn dochter maar blijft mishandelen ( geestelijk ).
Vanaf dat mijn kleindochter geboren is nu ruim 3 jaar geleden is hij bezig.
Inmiddels 14 rechtzaken verder...door hem aangevoerd ..rvk en jjb erbij te halen en te manipuleren en bedriegen krijgt hij alles voor elkaar.
Een ots uitspraak voor omgangsregeling.
Dit door toedoen van rvk en jjb en ex partner .
Na bijna 2 jaar veel ellende voor mijn dochter en kleindochter hebben ze een paar maanden voor zichzelf genomen .
Jjb deed niets anders dan proberen mijn kleindochter bij haar mama weg te halen waar alleen maar rapporten van liggen van rvk dat zij een goede moeder was.
Toch is het gelukt.
Er volgt een uhp
Maken reportages vol leugens en anamens en zijn zo ver dat ze proberen dat het kindje zo weinig mogelijk haar moeder ziet.
Inmiddels gaat het nog steeds zo dat er nooit een overdracht terug naar vader soepel verloopt ze geeft aan bij mama te willen blijven en word erg verdrietig tot spugen toe .
Vader trekt telkens haar met geweld uit moeders handen waardoor het alleen maar erger word.
Gewoon weg kindermishandeling is het.
Wat doet jjb ???...niks ze zijn er immers niet voor het kind doen nog geen moeite om eens te kijken hoe het nu werkelijk gaat want dan zouden ze immers de waarheid moeten zeggen in de rechtbank en dat willen ze natuurlijk voorkomen .vader met al zijn leugens en zielepietig gedoe die zijn dochtertje geestelijk mishandeld en hersenspoel en het kindje niet eens haar moeder liefde gunt .
Zo zou ik nog wel even door kunnen schrijven met wat er allemaal is en nog gebeurd en hoe jjb en rvk te werk gaat en eigenlijk zo kinderen hier uiteindelijk zwaar onder lijden en de dupe van zijn .
Ik weet nu in ieder geval wel wat en hoe je een narcist kunt herkennen en wat hun doel is.
Ik hoop dat er snel een halt geroepen word tegen ouderverstoting en tegen jjb en rvk .
Dit zeker voor alle betrokkenen en kinderen

Af
Mijn partner wordt verstoten door zijn Ex. Eigenlijk letterlijk uit het leven geschrapt, zeker nu moeder (ex) een verzoek tot naamswijziging heeft gevraagd. 9 juli jl is er OTS met verplichtstelling tot medewerking voor moeder opgelegd.... maar dankzij wachtlijsten bij jeugdzorg zijn we nu alweer 3 maanden verder en krijgt moeder nog steeds alle ruimte om de kinderen tegen mijn partner op te stoken. Onze cases loopt al 4 jaar..... alleen omdat we vroegen de kinderen volgens omgangsregeling een paar dagen in de vakantie bij ons te hebben voor kennismaking met mijn dochter en mij. Mocht je over onze cases iets meer willen weten mag je altijd contact opnemen
Zet hem op! Als 'vriendinnetje' van een verstoten ouder zie ik wat een leed het veroorzaakt voor kind, ouder en de partijen er omheen. Ik als moeder die juist vecht voor harmonie in ons gebroken gezin, zie steeds meer verdriet bij mijn vriend. Zeker als hij ziet hoe het ook kan. Het is zo gemeen en zo verdrietig. Ik heb er geen woorden voor.

Als ik iets kan doen (spitten, iets uitwerken, oid dan wil ik best ondersteunen. Ik heb alleen niet de dieptekennis die jij hebt.)
Ik hoop dat dit kan bijdragen om steeds meer aandacht te krijgen voor dit maatschappelijke probleem. Het is al veel te lang verborgen.
In "Mythes over conflictscheidingen: de kennis van juridische en sociale professionals" http://www.familyandlaw.eu/tijdschrift/fenr/2017/05/FENR-D-16-00007 stelt Prof. dr. Corine de Ruiter https://www.conflictscheiding.eu/nederlandstalige-publicaties/ terecht dat beschuldigingen van kindermishandeling en/of beweringen dat de andere ouder ongeschikt is als opvoeder, zeer regelmatig voorkomen bij conflictscheidingen. Ouderverstoting is partnergeweld. Verschillende typen partnergeweld kunnen van elkaar onderscheiden worden met een gestructureerd interview. De Mediator’s Assessment of Safety Issues and Concerns (MASIC; geautoriseerd: de Ruiter & van Pol, 2016) is een gevalideerde interviewmethode. https://www.conflictscheiding.eu/masic-training/ Een inventarisatie van partnergeweld is noodzakelijk om te voorkomen dat verkeerde interventies worden geadviseerd, die tot escalatie en onveiligheid kunnen leiden.

In plaats daarvan worden afgewezen ouders het bos in gestuurd met een veelvoud aan niet wetenschappelijk werkzaam bewezen trajecten en pilots door de overheid

Er is een aanbod aan cursussen/opleidingen voor het werken met gezinnen in een conflict- of vechtscheiding in Nederland getuige Google search. Voorbeelden zijn: een driedaagse cursus: http://www.ces-educatie.nl/aanbod/152/driedaagse-cursus-werken-met-gezinnen-in-vechtscheidingen-en-strijdzaken.html; een tweedaagse training: http://www.timmconsultancy.nl/gesprekken-met-ouders-en-kinderen-bij-complexe-scheidingen; en een vijfdaagse training: http://www.kindenik.nl/ouder-en-kind/kind-en-gezin-weer-in-balans/kind-en-gezin-weer-in-balans/conflicten-gezin-vechtscheiding/. Wat opvalt aan dit opleidingsaanbod is het ontbreken van een (wetenschappelijk) kwaliteitskader.

Een uitgebreid forensisch-diagnostisch onderzoek van alle betrokken gezinsleden, met gebruikmaking van collaterale bronnen, is noodzakelijk om de redenen voor de afwijzing van een ouder door een kind te bepalen. Dit is zeer complex onderzoe
Pools model: afschaffen UHP en OTS
Nu 4 jaar geleden heb ik noodgedwongen 4 woorden ingetypt: kind-verklaart-tegen-ouder. Twee muisklikken verder duik je in de vreselijke wereld die ouderverstoting heet. Er was/is dus een woord voor en mijn man is niet de enige!

16.000 kinderen per jaar verliezen het contact met de uitwonende ouder, wiens ouderschap niet ter discussie stond voordat de ouders uit elkaar gingen en vaak zelfs lange tijd daarna niet.

Dat zijn dus 2 kinderen per uur!

Sta eens stil bij het leed achter dit gegeven, want het gaat niet alleen om vaders, wel nee, moeders maken een inhaalslag. Het gaat om hele families die verscheurd worden. Opa’s en oma’s die van de ene op de andere dag hun kleinkind niet meer zien. Half broertjes/zusjes die hun broer/zus niet mogen leren kennen. Ooms/tantes/vrienden. Het kind moet het in 1 keer stellen met heel wat minder support en liefde dan voorhanden is en erger; het kind groeit op in ontkenning van 50% DNA, bij een pathogene ouder. Een ouder die het verschil niet kan zien tussen ex-partnerschap en ouderschap. Dat laatste blijf je samen!
Het kind leert derhalve niet wat ‘normaal’ is en heeft 80% kans om zelf later ook in een verstotingssituatie te komen.
Door de valse beschuldigingen groeit het kind ook nog eens op met de gedachten dat 50% DNA ’slecht’ is. Wat dat met de psyche van een kind doet, is anno nu bekend, toch de motivatie om tegen deze vreselijke vorm van kindermishandeling en ex-partner geweld op te treden is ontstellend laag.

Mijn man en ik liepen achter de feiten aan. Als wij dit hadden geweten dan…. Toen uiteindelijk een eigenhandig afgebroken traject Ouderschap Blijft! door de ex van mijn man, de moeder van hun toen 15 jarige zoon, leidde tot een contactverbod was ik er klaar mee. De burger moest gewaarschuwd worden en zelf ben ik op zoek gegaan naar antwoorden.

1 september 2015 de openbare Facebookpagina Herken Ouderverstoting opgericht. Sinds 2 juli 2019 st. Écht Scheiden Zonder Schade. Iedereen kent wel iemand die
Naast Facebook hebben we Linkdin, Twitter, Instagram, You Tube en een geweldige website, waar iedereen alles kan vinden rondom dit thema, ook dus de passende oplossingen, een kwestie van willen en doen.

En daar zit de crux, zeker ook in Brabant; een kwestie van willen en doen….wat door de geijkte partijen openlijk wordt geboycot. Er worden strepen gehaald door levens, gewoon omdat het kan. Omdat ouders compleet machteloos staan ten aanzien van de machtige driehoek Rechtbanken, politie/Openbaar Ministerie/gemeenten en Jeugdbescherming.

De motivatie om echt iets te veranderen ter voorkoming van benoemd leed ervaar ik niet. Ik ervaar wel trucjes, zich niet willen herkennen in onze klachten, het faciliteren van de verstotende partij, in plaats van deze pathogene ouder tegen zichzelf te beschermen. Hoe kan dat?
Hoe kan het zijn dat de uitwonende ouder, de gezonde ouder, letterlijk en figuurlijk wordt uitgebannen? Uitgegomd? Hoe kan het zijn dat de pathogene ouder van alle kanten wordt gesteund? Liever tig hulpverleners op die gezinssituatie, dan meteen adequaat ingrijpen, wijziging hoofdverblijfplaats. Liever een Onder toezicht Stelling (OTS) a 8000 euro per kind, jaar op jaar na jaar, dan handelend optreden tegen deze vreselijke vorm van mishandeling. Of , erger, een Uit Huisplaatsing(UHP), waarbij het kind naar een tehuis, of een pleeggezin , of een zorgboerderij kan, in plaats van dat het kind herenigd wordt met de uitwonende ouder. Die ouder die door de rechter uit de ouderlijke macht is gezet, op advies van de Raad van Kinderbescherming en Jeugdbeschermingsinstanties.

Nadat de uitwonende ouder zich eerst letterlijk en figuurlijk kapot heeft geprocedeerd. Door de procedure op tegenspraak, het toernooimodel, waar 2 advocaten erop los kunnen liegen daar er achter gesloten deuren, niet onder ede wordt gehoord en de rechters bij voorbaat de nette, lieve, gezonde, uitwonende ouder uiteindelijk afschrijft.
Complimenten AM, voor het verwoorden van het probleem en het zo duidelijk opstellen van alle onderzoeksvragen!! Top! Super gedaan.