Onderwerp

sanering gasfabriek Eindhoven + groene (EVZ) grondtransacties= vorm van piramidespel

Door

martien 7

de buurvrouw
Ingestuurd: 18 april 2018
Bewerkt: 18 april 2018

Wat moet worden onderzocht?

In vergelijkbare gasfabriek saneringszaken zijn de saneringskosten voor Eindhoven 3 milj, terwijl Rotterdam 50 milj van het Rijk krijgt. Hoe kan Eindhoven zonder de landelijke regels op de bodemsanering te overtreden dit doen? Klopt het dat Eindhoven geen subsidie kreeg van de overheid om adequaat te kunnen saneren?
Via Raad van State en met instemming van de gedeputeerde van de provincie NB, ook voor de grondtransactie die deel is van de EVZ t.b.v. een woontoren, kan gemeente zijn gang gaan.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Zolang bestuurders zich niet onder ede hoeven te verantwoorden bij de Raad van State, hebben de burgers het nakijken.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Lijkt de WRO opgetuigd te zijn voor een piramidespel, waarin het gemeentebestuur een vrijbrief krijgt om openbaar gebied te verkopen ?

1 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
In Eindhoven gaat de WOZ-belasting omhoog en gaat er (weer) gekort worden op zorg. Dat lees ik vandaag (of was het gisteren?) en ook dat de economie van de regio harder groeit dan de economie van China. Het bedrijfsleven is er toch ook bij gebaat dat er goed voor burgers wordt gezorgd. Of tellen alleen degenen de werken nog maar mee? Waar blijft het geld? Aan de ene kant de rekening bij ons, de burgers neerleggen en aan de andere kant komt het met bakken binnen maar gaat het er net zo hard ook weer met bakken uit. Maar voor fatsoenlijke zorg voor oude en zieke mensen, daar is dan blijkbaar geen geld mee voor. Het is werkelijk te schrijnend voor woorden hoeveel spanning dat teweeg brengt bij kwetsbare mensen!!!!

Prestigieuze projecten worden opgetuigd waar de burger uiteindelijk niet veel mee opschiet. Een aantal jaren geleden 45 miljoen voor de ondergrond van het PSV-stadion. We hebben er geen bal over te vertellen. Dus ik zou heel blij zijn als FTM hier eens in zou duiken. Daar valt nog een wereld (voor ons) te winnen. Maar in andere gemeenten zal het vast niet veel anders zijn.

Alvast veel dank daarvoor.