Onderwerp

Zou wel willen weten waarom de Gemeente Zeewolde erg halsstarrig is!

Door

irene De Rijk 2

De huizen die 50% zijn gedaald, weer de aanschafwaarde zou krijgen!
Ingestuurd: 18 november 2019
Bewerkt: 25 november 2019

Wat moet worden onderzocht?

De hoge handhavingskosten op recreatiepark buitenplaats Horsterwold.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Het heeft gevolgen voor de op dit moment gedupeerde eigenaren van buitenplaats Horsterwold en de Gemeente Zeewolde.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Om een einde te maken aan de extreem hoge handhavingskosten!

28 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Deze gemeente wil geen oplossing voor dit park, maar het ruïneren!
Dit heeft allemaal te maken met het arbeidsmigrantenhotel. Daar gaan miljoenen in om. Ben benieuwd wie er allemaal een graantje meepikken. De gemeente is naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen voor dat project en hebben hun oog op ons eigendom laten vallen. Bewijzen genoeg.
Hoop echt dat het gaat lukken dat de gemeente minder halsstarrig wordt.
Bureaucratie als middel om moeilijke zaken te rekken en te ontmoedigen. Misschien spelen er nog andere belangen. Openheid en aanpakken, hoppa!
Ons eigendom inmiddels met meer dan 200.000 in waarde gedaald door extreme handhaving op het park Gemeente Zeewolde en een jarenlange gedogen van huisvesting arbeidsmigranten. De vraag: Is de Gemeente Zeewolde erop uit ons park te onteigenen om zo een leefgemeenschap van arbeidsmigranten te creëren wat veel geld opleverd? Je zou het haast gaan geloven. Onderzoek is NOODZAKELIJK
Polen hotel EEN SCHANDE VOOR NEDERLAND!!!
De onderste steen moet boven komen het is bijna een legale diefstal
Recreatiepark Horsterwold is een puinhoop geworden!!
Maar hoe lossen we het op?
Simpel! Sluit het park 3 maanden per jaar af. Geen controles en boetes meer en wie zijn woning zonder waardedaling wilt verkopen kan eindelijk weg.
De gemeente Zeewolde die veel te veel arbeidsmigranten opneemt dan toegestaan en dan googelen met de cijfers ten kosten van de eigen bewoners en middenstand. Om de maximale subsidie op te strijken... ben benieuwd.
Persoonlijke belangen van enkele ambtenaren veroorzaakt de houding
Het gaat de burgers van Zeewolde heel veel geld kosten, maar tegen die tijd zijn de verantwoordelijke vogels gevlogen
HELP 🙏
Iemand moet ons toch willen helpen?
Honderden eigenaren, van een fijne vakantie woning, leven al jaren in een Hel.
Door de gemeente Zeewolde, die al jaren probeert om ons er uit te krijgen, om het vervolgens vol te stoppen met Polen.
Dit lukt ze al jaren aardig..
Maar we willen opkrabbelen, wat hier gebeurt is zo vrezelijk. Veel mensen levens gaan hier kapot.
AUB, HELP ONS 🙏wij willen zo graag gehoord worden 😰.
Ik woon niet in de Flevopolder.
Waar gaat dit over?
Gaat de gemeente failliet door handhavingskosten ?
De Gemeente handhaaft op permanente bewoning! Maar alle eigenaren hebben een 2de huis waar ze in het GAB staan ingeschreven! Dus dan is handhaving geld over de balk gooien! En de belastingbetaler betaald dit!
De handhavingskosten worden betaald door de belastingbetaler. Als een gemeente tekorten heeft kan je niet als gemeente ook nog eens miljoenen aan handhaving uitgeven voor een recreatiepark. Het is het enige park in Zeewolde dat zo extreem wordt gecontroleerd. Waar is de wet op de privacy in dit geval.
Dank voor al uw stemmen. Uw stem is van groot belang om deze pitch kracht bij te zetten.
Alle hulp is welkom. Heeft u info die van belang is dan kunt u dit laten weten via deze pitch.
De extreme controle veroorzaakt veel onrust op het park.....voor veel bewoners is dat zéér frustrerend...er móet een oplossing voor komen...zó is het zéér vervelend recreëren ....
Ik wil heel graag stemmen maar kan niet stemmen, maar alleen stem intrekken en dat wil ik niet. Ik wil graag stemmen voor de 2e ronde.
Ik heb een gmail account. Mijn dochter lukt het ook niet, zij heeft ook een gmail account. Kunnen jullie hier iets aan doen?
De gemeente Zeewolde heeft een uitgelezen kans om op goede gronden van het dossier-Buitenplaats Horsterwold toch nog een succes te maken. Wat daarvoor nodig is? Een aanpassing van het bestemmingsplan, in de zin dat voortaan permanente bewoning er wél toegestaan is. Die beweging is onlangs landelijk ingezet, onder meer als antwoord op de schrijnende woningnood. Bij tientallen recreatie- en vakantieparken is inmiddels sprake van nieuw beleid op dit vlak. Men kan daar weer optimistisch zijn over de toekomst en er kan ook weer geïnvesteerd worden. Dus ook nieuwe economische impulsen zijn heel goed mogelijk.
Waarom wil de gemeente Zeewolde deze goede voorbeelden niet volgen? En daarmee af zijn van het peperdure handhavingsbeleid? Van beleid dat door de eigenaren van Buitenplaats Horsterwold ook nog eens als criminaliserend wordt ervaren? En van beleid dat volgens vriend én vijand tot drastische waardevermindering van de woningen heeft geleid?
Rechtlijnigheid en consistent beleid vallen meestal te waarderen. Dit kan echter ook omslaan in halsstarrigheid. En daardoor lijkt het onderhand alsof de gemeente Zeewolde een dubbele agenda hanteert. De veelbesproken kwestie van de arbeidsmigranten zou daarin wel eens een centrale rol kunnen spelen. Daar gaan namelijk miljoenen in om.
Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van Buitenplaats Horsterwold heeft een lijvig dossier aangelegd ter onderbouwing van zijn zienswijzen en meningen. Tal van officiële documenten maken daarvan deel uit. Voor kritische onderzoekers vormt dit dossier ongetwijfeld belangwekkend leesvoer, dat menigmaal de wenkbrauwen zal doen fronsen waar het gaat om het gemeentelijke beleid. Is dit wel altijd in de belang van de burger? Onze Nationale Ombudsman, mr. Reinier van Zutphen, zei het vorige week nog: ‘De overheid moet zich één ding heel goed realiseren, namelijk dat zij er is voor de burgers – en niet anders
De gemeente houdt vast aan door de tijd ingehaalde omstandigheden en staat niet open voor maatschappelijke ontwikkelingen.
Zij geven liever voor handhaving bakken met geld uit over de rug van de Zeewoldenaren dan dat ze oplossingsgericht denken. Het huidige handhavingsbeleid op park Horsterwold leidt alleen maar van kwaad tot erger en lost niets op.
Bij het stemmen in de 2e ronde wordt mijn stem ingetrokken, terwijl ik alleen nog maar in de 1ste ronde heb gestemd....
Nicole, je kunt op meerdere pitches stemmen, maar per pitch kun je een keer stemmen. Als je wilt dat een bepaalde pitch wint kun je bijvoorbeeld je hulp aanbieden, of je stem voor een andere, concurrerende pitch intrekken. Mocht je je bedenken, en er tóch op willen stemmen, dan kan dat wel, maar slechts een keer.
Een schande zoals deze gemeente met zijn eigen burgers omgaat. Niet vies van het geld maar zorgen dat je bewoners fijn en prettig kunnen wonen ho maar.
Een schande zoals deze gemeente met zijn eigen burgers omgaat. Niet vies van het geld maar zorgen dat je bewoners fijn en prettig kunnen wonen ho maar.
Ik ben tegenwoordig crimineel. Want ik heb een vakantie woning op Horsterwold hoe leg ik het uit.

I. 3 1

We zijn toch wel heel benieuwd wat de volgende plannen zijn voor het vakantie-park door het bestuur van Zeewolde.... we voelen ons daar vanaf 2002 op geen enkel vlak welkom of gesteund in het exploiteren in de recreatiebranche. Er wordt (te)veel tijd en geld gestoken in vermoedens en achterdocht waardoor de realiteit uit het oog verdwijnt. Het wordt tijd om daar eens de loep op te zetten. Wat zit daar achter.... ? wij voelen ons al jaren weggepest en begrijpen niet wat het bestuur Zeewolde hiermee wil bereiken....
Het zou het beste zijn als dez Burgemeester terug gaat naar zijn gelovige Gemeente in Raalte , waar hij tenslotte ook nog steeds woont .
Deze man had in de jaren 1939/1945 moeten leven .
Had een volstrekt goede Obersturmfuhrer geweest .
Op 25 november moet de burgemeester toegeven dat hij Polen illegaal heeft ingeschreven in het GBA, waarmee de gemeente 1,1 miljoen euro illegaal opstrijkt van de regering. Vervolgens wordt er op 27 november een razzia gehouden waarbij een nep-wapen wordt gevonden. wie is nu eigenlijk de crimineel? Maar er zijn meer gevolgen. Door de (illegale)inschrijving van deze Polen krijgen zij, straks als het "Polenhotel"dicht moet. een urgentieverklaring voor een woning in het dorp. Gelukkig is de wachttijd voor een ééngezinswoning nu maar 8 JAAR, dus als jongere van een jaar of 20 die nu nog bij zijn ouders woont, vast de volgende melding: Als het "Polenhotel" gaat sluiten, maak jij ook kans om in 2035 een woning te krijgen in Zeewolde.

Misschien nog wel een klein dingetje als we het toch over criminaliteit hebben. Ik hoor steeds ouders van kinderen zeggen dat je in Zeewolde op iedere hoek van de straat drugs kan kopen en dat die dealers niet aangepakt worden. Zullen we dat handhavingsgeld niet daar voor kunnen gebruiken, is maar een gedachte.

Burgemeester Gorter kan er ook niets aan doen, hij heeft zijn ziel verkocht aan "(Leefbaar) Zeewolde"en de VVD en dat zijn, net als hij, grote tegenstanders van permanente bewoning op het park.

Maar hij mag het ook, minister Ollongren van binnenlandse zaken zegt niets te doen tegen de harde aanpak van de gemeente. Ik hoop dat ze wel iets doet tegen het illegaal verkregen geld dat de gemeente uit het gemeentefonds heeft onttrokken. Het zal toch niet zo zijn dat ik als burger de criminele praktijken van deze gemeente moet betalen.