Onderwerp

Onderzoek naar de Nuon inzake de stadsverwarming in Almere die te hoge kosten rekenen.

Door

Hans Everhard 6

Ik ben als raadslid bezig om zaken boven tafel te krijgen, maar de kennis ontbreekt in het stadhuis.
Ingestuurd: 19 november 2019

Wat moet worden onderzocht?

De gemeente blijft in gebreke door niet de belangen van haar inwoners te dienen, zoals contractueel met de Nuon is overeengekomen en de kosten niet meer dan een gasaansluiting zijn. Uit onderzoek van de ’Stichting Niet Meer Dan’ blijkt dat er door de Nuon op allerlei zaken de regels worden overtreden zoals: vermeden EPC kosten, aansluitkosten zijn veel te hoog, overtreden Warmtewet per 01-01-14. Er liggen genoeg bewijzen om een gedegen onderzoek te starten.

Voor wie heeft dit gevolgen?

110.000 inwoners van Almere zijn afhankelijk van stadsverwarming, zij betalen al vele jaren te veel aan monopolist Nuon.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Er is inmiddels ook sprake van sjoemelwoningen in stadsdeel Poort, mensen hebben extra hoge energie kosten. Dit moet stoppen.

33 Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je betalend lid zijn Inloggen
Filter
0
26
4
3

Roland Leusden 1 1

Ben uit Almere vertrokken mede vanwege de stadsverwarming, de sjoemel praktijken van de Nuon zijn al tientallen jaren aan de gang!

John de Vries 1 1

Heel goed om dit te onderzoeken.

Simone 58 1

Eindelijk. Heb al zo vaak vragen gesteld hierover aan Nuon en zij verwijzen weer naar Gem Almere. + waar en hoe worden huiseigenaren in Noorderplassen West (laatste fase) nu eindelijk eens gecompenseerd voor de ruim €500,- verplichte bijdrage bij oplevering woning tbv zoneiland NPW.

Jeroen Le Roy 1

Simone 58
Als koper van een bestaande woning hoorde ik hier ook al wat over (maar niet veel), ik heb 't niet hoeven betalen maar wat was het idee? En wat zijn de baten voor ons? Het eiland staat er al sinds het begin, wat doet de bijdrage na 10 jaar nog voor hen en wat krijgen wij er eigenlijk voor terug?

Gabor Baranyai

Belachelijk dat je verplicht bent om bij die dure NUON Stadsverwarming af te nemen,en die 500 euro voor dat Zoneiland,krijgen we dat nog eens een keer terug ?

Marinus Knulst 1

NMDA is een wassen neus

Inge Bremer-de Waard 1

220,- per maand en dan heb ik nog geeneens stroom.
Dit alleen voor "warm water " is gewoon ronduit belachelijk

WindbrekerAry 2

Inge Bremer-de Waard
Inge,
Koop een warmtepomp voor alleen warm water, die kost je €1625, je ontvangt €1400 subsidie (binnen 2m na de subsidieaanvraag).

Bart Riebock 3

WindbrekerAry
Dus een warmtepomp (met lawaai) voor alleen warm water die € 225,- kost?
Help me hier eens mee?

WindbrekerAry 2

Bart Riebock
RVO.nl.
ISDE subsidie, Meldcode en omschrijving: KA11786, Galmet, Basic 200 GT €1.400,-
Succes en stem even op onze pitch over de windmolens!

Patricia 28 1

Je durft bijna niet meer warm te douchen en je verwarming aan te zetten. Een paar honderd Euro meer kwijt voor stadsverwarming (in vergelijking met gas), zonder hierin een keus te hebben. Super dat het beter is voor het milieu, maar afspraken gecommuniceerd door de gemeente worden niet nagekomen door Nuon en ze hebben een monopoly positie.

Nanna Boots

Het is en blijft een monopolie spel en Nuon is de winnaar

Annelies Callenbach

Gigantisch duur en je bent afhankelijk van Nuon omdat dit enige leverancier is van stadswarmte

Magda van Looy-Wallaart

Tja... al 32 jaar in de wurggreep van NUON. Gewoon niet meer van deze tijd!

Paul van Haastrecht 1

Magda van Looy-Wallaart
Precies, wat u zegt.
Beetje laat,best raadslid.

Rob 502 1

Ik ben benieuwd wat hier uit komt...bij ons betalen €190 per maand aan de Nuon en dat is exclusief electra

Johan Tang 1

Ik vraag mij af wat ze gaan doen met de tarieven van de stadsverwarming omdat het gekoppeld is aan de gasprijs wat natuurlijk niet kan omdat stads verwarming duurzaam en wat gaat de politiek daaraan doen.

Anton Hompe 1

Monopoly positie nooit goed !

Bart Riebock 3

Gas wordt steeds duurder en elektriciteit goedkoper wordt er verteld. Wij betalen inmiddels 208,- per maand. We gaan steeds zuiniger leven maar de rekening wordt steeds hoger, hoe kan dat nou?

Eduard Devries

ik steun deze pitch

Giel 63 1

Ik steun deze pitch, het " niet meer dan " principe wordt al decennia lang genegeerd. Tegenwoordig kan je met Bluetooth thermostaatknoppen je verbruik aardig in de hand houden maar dat mag je wel zelf uitvinden

Piet 323 2

Noun stuurde al 2x een mail met daarin een vergelijking tussen de kosten van stadsverwarming en verwarmen met een cv ketel. Tot 2x toe heeft Nuon daarin verzuimd om de aansluitkosten á 5000 Euro op te nemen in deze vergelijking. Ik heb ze daar 2x op gewezen maar kreeg geen antwoord. Dat maakt de vergelijking oneerlijk en zo komt de stadsverwarming er goedkoper uit te voorschijn.

Riska 1

Vanwege de stadsverwarming van de Nuon heb ik een woning gekocht in Almere Buiten. Ik heb een eigen CV-ketel. Heel goed om dit te onderzoeken

Co Stuifbergen 1 5

Omdat ook in andere steden woningen "van het gas af" moeten raken, ben ik wel benieuwd hoe stadsverwarming hier uitgepakt heeft.

Maarten Hilferink 1

Meer inzicht in wat er mis kan gaan bij het exploiteren van warmtenetten en wie er aan de knoppen zit bij de tariefbepaling is nu enorm relevant gezien de keuzes die de komende jaren gemaakt gaan worden om te komen tot aardgas vrije wijken.

Jos 285 1

Is het nog te onderzoeken nu de firma VATAFALL heet er is geen NUON MEER is.

Jos 285 1

Is het nog te onderzoeken nu de firma VATTAFALL heet er is geen NUON MEER .

Gabrielle 8 1

Prima pitch en erg welkom! Hoop dat deze gaat winnen...

Jan 1276 1

Heel veel succes, word hoog tijd dat er onderzoek komt. Ik ben bang dat de gemeente Almere hier ook een rol in speelt, is namelijk ook een financieel bodemloze put.

Annick1 1

al die energieboeren naaien je. maar bij stadsverwarming kan je niet ff van leverancier veranderen. dubbel in het pak genaaid dus.

Su Bray

Ik ben hiermee eens: de kosten van stadsverwarming met Nuon zijn erg hoog en er moet meer doorzichtigheid komen. Nuon heeft idd moeten investeren maar de kosten voor consumenten moeten reel blijven. Anders moeten consumenten andere energie keuzes kunnen maken zonder hoge boetes te betalen.