Onderwerp

Onderzoek naar de Nuon inzake de stadsverwarming in Almere die te hoge kosten rekenen.

Door

Hans Everhard 6

Ik ben als raadslid bezig om zaken boven tafel te krijgen, maar de kennis ontbreekt in het stadhuis.
Ingestuurd: 19 november 2019

Wat moet worden onderzocht?

De gemeente blijft in gebreke door niet de belangen van haar inwoners te dienen, zoals contractueel met de Nuon is overeengekomen en de kosten niet meer dan een gasaansluiting zijn. Uit onderzoek van de ’Stichting Niet Meer Dan’ blijkt dat er door de Nuon op allerlei zaken de regels worden overtreden zoals: vermeden EPC kosten, aansluitkosten zijn veel te hoog, overtreden Warmtewet per 01-01-14. Er liggen genoeg bewijzen om een gedegen onderzoek te starten.

Voor wie heeft dit gevolgen?

110.000 inwoners van Almere zijn afhankelijk van stadsverwarming, zij betalen al vele jaren te veel aan monopolist Nuon.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Er is inmiddels ook sprake van sjoemelwoningen in stadsdeel Poort, mensen hebben extra hoge energie kosten. Dit moet stoppen.

34 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Ben uit Almere vertrokken mede vanwege de stadsverwarming, de sjoemel praktijken van de Nuon zijn al tientallen jaren aan de gang!
Heel goed om dit te onderzoeken.
Eindelijk. Heb al zo vaak vragen gesteld hierover aan Nuon en zij verwijzen weer naar Gem Almere. + waar en hoe worden huiseigenaren in Noorderplassen West (laatste fase) nu eindelijk eens gecompenseerd voor de ruim €500,- verplichte bijdrage bij oplevering woning tbv zoneiland NPW.
Als koper van een bestaande woning hoorde ik hier ook al wat over (maar niet veel), ik heb 't niet hoeven betalen maar wat was het idee? En wat zijn de baten voor ons? Het eiland staat er al sinds het begin, wat doet de bijdrage na 10 jaar nog voor hen en wat krijgen wij er eigenlijk voor terug?
Belachelijk dat je verplicht bent om bij die dure NUON Stadsverwarming af te nemen,en die 500 euro voor dat Zoneiland,krijgen we dat nog eens een keer terug ?
NMDA is een wassen neus
220,- per maand en dan heb ik nog geeneens stroom.
Dit alleen voor "warm water " is gewoon ronduit belachelijk
Je durft bijna niet meer warm te douchen en je verwarming aan te zetten. Een paar honderd Euro meer kwijt voor stadsverwarming (in vergelijking met gas), zonder hierin een keus te hebben. Super dat het beter is voor het milieu, maar afspraken gecommuniceerd door de gemeente worden niet nagekomen door Nuon en ze hebben een monopoly positie.
Het is en blijft een monopolie spel en Nuon is de winnaar
Gigantisch duur en je bent afhankelijk van Nuon omdat dit enige leverancier is van stadswarmte
Tja... al 32 jaar in de wurggreep van NUON. Gewoon niet meer van deze tijd!
Precies, wat u zegt.
Beetje laat,best raadslid.
Ik ben benieuwd wat hier uit komt...bij ons betalen €190 per maand aan de Nuon en dat is exclusief electra
Ik vraag mij af wat ze gaan doen met de tarieven van de stadsverwarming omdat het gekoppeld is aan de gasprijs wat natuurlijk niet kan omdat stads verwarming duurzaam en wat gaat de politiek daaraan doen.
Die vraag heb ik zelf ook.
Monopoly positie nooit goed !
Gas wordt steeds duurder en elektriciteit goedkoper wordt er verteld. Wij betalen inmiddels 208,- per maand. We gaan steeds zuiniger leven maar de rekening wordt steeds hoger, hoe kan dat nou?
ik steun deze pitch
Ik steun deze pitch, het " niet meer dan " principe wordt al decennia lang genegeerd. Tegenwoordig kan je met Bluetooth thermostaatknoppen je verbruik aardig in de hand houden maar dat mag je wel zelf uitvinden
Noun stuurde al 2x een mail met daarin een vergelijking tussen de kosten van stadsverwarming en verwarmen met een cv ketel. Tot 2x toe heeft Nuon daarin verzuimd om de aansluitkosten á 5000 Euro op te nemen in deze vergelijking. Ik heb ze daar 2x op gewezen maar kreeg geen antwoord. Dat maakt de vergelijking oneerlijk en zo komt de stadsverwarming er goedkoper uit te voorschijn.
Vanwege de stadsverwarming van de Nuon heb ik een woning gekocht in Almere Buiten. Ik heb een eigen CV-ketel. Heel goed om dit te onderzoeken
Omdat ook in andere steden woningen "van het gas af" moeten raken, ben ik wel benieuwd hoe stadsverwarming hier uitgepakt heeft.
Meer inzicht in wat er mis kan gaan bij het exploiteren van warmtenetten en wie er aan de knoppen zit bij de tariefbepaling is nu enorm relevant gezien de keuzes die de komende jaren gemaakt gaan worden om te komen tot aardgas vrije wijken.
Is het nog te onderzoeken nu de firma VATAFALL heet er is geen NUON MEER is.
Is het nog te onderzoeken nu de firma VATTAFALL heet er is geen NUON MEER .
Prima pitch en erg welkom! Hoop dat deze gaat winnen...
Heel veel succes, word hoog tijd dat er onderzoek komt. Ik ben bang dat de gemeente Almere hier ook een rol in speelt, is namelijk ook een financieel bodemloze put.
al die energieboeren naaien je. maar bij stadsverwarming kan je niet ff van leverancier veranderen. dubbel in het pak genaaid dus.
Ik ben hiermee eens: de kosten van stadsverwarming met Nuon zijn erg hoog en er moet meer doorzichtigheid komen. Nuon heeft idd moeten investeren maar de kosten voor consumenten moeten reel blijven. Anders moeten consumenten andere energie keuzes kunnen maken zonder hoge boetes te betalen.
Je kunt ook gewoon de twee hoofdkranen dichtdraaien, wat ik altijd al doe van maart t/m oktober, en bijverwarmen met electriciteit wat steeds goedkoper wordt. Als iedereen dit doet heeft Vattenval het nakijken in deze maanden. Zo doe je tenminste nog iets tegen deze ongelijkheid.