Onderwerp

Sittard-Geleen: De drijfveren achter de megalomane prestige projecten

Door

O.B. 2

Ik ben een burger van de desbetreffende gemeente.
Ingestuurd: 22 april 2018
Bewerkt: 26 april 2018

Wat moet worden onderzocht?

Al een een decennium lang probeert de gemeente met verschillende vastgoedprojecten Sittard-Geleen op de kaart te zetten waarvan het directe doel niet duidelijk of meetbaar is. Zo had 2 jaar geleden de rekenkamercommissie (rkc) geconstateerd dat het beoogde doel van het Ligne complex (€ 115 mln.) niet duidelijk is. Het stadsbestuur trok zich er niets van aan, en in de raad blokkeerde de coalitie 3 jaar lang onderzoeksrapporten van de rkc op de agenda te zetten. Dualisme bestaat defacto niet.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Potentieel iedere inwoner van de gemeente. Met ingang van dit jaar staat de gemeente onder preventief financieel toezicht door de provincie.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Het dossier Ligne is exemplarisch voor de ondoorzichtige handelswijze van de gemeente en moet onder landelijke aandacht worden gebracht.

2 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Het is “een decennium lang” of “decennia lang”. Welke is het: 10 jaar of tientallen jaren?
Dit! Het is erg curieus wat de gemeente op dit gebied allemaal klaarspeelt. Naast het Ligne complex is er ook nog de (minder recente maar wel belangwekkende) zaak van de verhuizing van het gemeentehuis naar het kloostercomplex waar rond de 8 miljoen euro mee gemoeid is. In december 2017 stelde de provincie Limburg de gemeente onderhevig aan extra financiële inspecties. Des te meer ook raar dat het aan het kloostercomplex op talloze facetten ontbreekt(e) aan goede faciliteiten voor de ambtenaren! GroenLinks kwam hier in tegen verzet: https://sittard-geleen.groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-stapt-uit-werkgroep-bestuurlijke-huisvesting. De link van de provincie met de mededeling is inmiddels offline gehaald, zie ik. Een recenter bericht hier: https://sittard-geleen.groenlinks.nl/nieuws/stadsbestuur-raad-%C3%A9n-kloosterkwartier-verdienen-beter/.