Onderwerp

60 miljoen voor speculant door ambtelijke ‘creativiteit’ bij uitleg anti-speculatie clausule

Door

Drk

Het rookgordijn waarmee geprobeerd wordt deze zaak buiten de democratische controle te houden heb ik van dichtbij zien ontstaan.
Ingestuurd: 26 april 2018

Wat moet worden onderzocht?

Ter behoud van werkgelegenheid’ verkocht Gemeente Amsterdam aan een noodlijdende scheepswerf 42 hA grond voor een fractie van de waarde. Wel met de strikte beperking ‘alleen voor [deze] scheepswerf’. De huidige eigenaar kocht het terrein mét beperking, dus zeer goedkoop. Door ‘her-interpretatie’ (eufemisme voor ‘loslaten’) van de bestemmingsbeperking wordt ca. 60 miljoen euro gemeentelijk geld naar een private partij overgeheveld.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Voor iedereen die graag vertrouwen wil kunnen hebben in de lokale politiek

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Veel geld, ambtelijke leugens, politieke kopstukken... dit verhaal heeft t allemaal.

12 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
Hier is alweer reikwijdte Randstad. Niet dat het niet onderzoekswaardig is hoor.
Ik snap je punt. Aan de andere kant, ‘t zou een beetje onnatuurlijk zijn als amsterdam (dat ook gewoon een plaatselijk bestuur heeft) helemaal niet voorkwam in dit rijtje, toch?
Dat klopt. We sluiten lokaal in de Randstad niet bij voorbaat uit
Niet helemaal, want door zich dom te houden is deze wethouder gepromoveerd naar minister en dus nu een landelijk probleem geworden.
Ja en daar zouden we eens wat aan moeten doen ,je hoeft niet slim te zijn als je maar lid bent van een politieke partij dan kan je kennelijk alle banen wel aan.
Je hoeft geen goede opleiding te hebben als je maar veel praat en weinig zeg is al voldoende.
Want je partijmaten helpen je wel aan een baan.
Ik wil heel graag voor dit artikel stemmen maar het is erg onduidelijk waar dat kan op FTM.
corrupt Nederland, eerst wiegel ff uitroken en hier achteraan.
Ik wil voor dit artikel stemmen maar het is erg onduidelijk waar dat kan op FTM. Hoe & waar kan je stemmen?
Dat stemmen is alweer voorbij, ik meen dat nu de redactie zich over de 5 (aangevulde) pitches-met-meeste-stemmen (waaronder deze) buigt om een ‘winnaar’ (bizar woord in deze context) uit te kiezen.
Ja, dat klopt @hans 429 en @Drk: de stemronde is geweest, we toetsen nu op haalbaarheid.
Iets dat mij in deze zaak bijzonder stoort is de kortzichtigheid van de bestuurders; over 10 jaar heeft de gemeente deze ruimte nodig om bedrijven in onder te brengen die nu in Noord-Amsterdam gevestigd zijn. Regeren is vooruit denken toch... Daar naast zet de gemeente in op het creëren van werkgelegenheid terwijl er met dit initiatief veel banen (veel al zzpers ) juist verloren gaan... Ik zeg onderzoeken die handel en (vooral) wandel !
Die kant zit er inderdaad ook aan, de grootstedelijke planning. En dat maakt de gekozen koers nog onbegrijpelijker (vanuit het oogpunt van het algemeen belang althans)