Onderwerp

Zorgeldfraude door zorgaanbieders in gemeentes in Nederland

Door

hetoudebos 1

Ik ben ouder van dochter die in beschermde woonvorm woont
Ingestuurd: 26 april

Wat moet Follow the Money onderzoeken?

Onderzoek bij gemeentes van besteding van de beschikbare gelden (via WMO centrum gemeentes) voor wonen en begeleiding van bewoners van beschermde woonvormen. Ondanks signalen die er gegeven worden gaan gemeentes hier niet diep, of wel zeer laks, op in. (vergelijk de pgb fraude). Gemeentes moeten op hun verantwoordelijkheid hierin gewezen worden.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Kwetsbare mensen zijn hier de dupe van. Gemeenschapsgelden worden verkeerd besteed.

Waarom is dit verhaal typisch voor Follow the Money?

FTM heeft de kracht om en weet de wegen om goed onderzoek te doen en deze deze misstanden in de publiciteit te brengen brengen.
De artikelen gebaseerd op de winnende pitch

3 Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je betalend lid zijn Inloggen
Filter
0
3
0
0

Moe 1

Goed onderzoek hiernaar beantwoordt de 'hartekreet' van vele kwetsbare mensen die zich nergens gehoord voelen. Hopelijk doet FTM dat wel!

RobinVV 1

Het onderwerp spreekt me aan maar uit de tekst wordt niet helemaal duidelijk wat er nu precies voor misstanden plaatsvinden. Misschien wat meer concrete informatie hierover?

Martijn Van oorschot

De zorg heeft met de marktwerking een perverse prikkel, waarbij zorg uitvoerders makkelijk zwichten als ze al niet wat van plan waren om de miljarden die er zijn ook voor eigen doelen aan te wenden, zoals laatst de zorg-lievelig en lieverd Jos de Blok weer liet zien. Met een dergelijke perverse prikkel en de weinige controle die er op is, moet er veel meer aan de hand zijn.