Onderwerp

De verspilling van Euro 100 miljoen van ons belastinggeld door vliegveld Eelde

Door

Jan 622

Wij beschikken over uitgebreide kennis en documentatie. [zie www.VOLE.nl]
Ingestuurd: 26 april 2018

Wat moet worden onderzocht?

WAT IS ONS IDEE
1. Vliegveld Eelde is een onbeduidend klein vliegveld in het dorp Eelde in Drenthe met 100.000 passagiers per jaar, evenveel als Schiphol op één dag. Er werken enkele tientallen mensen.
2. Het is eigendom van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo. Deze houden met veel subsidies [ons belastinggeld] het vliegveld in leven: Euro € 5 miljoen per jaar ( € 50 per passagier/ticket).
3. De Staat draagt ook nog steeds bij met gratis marechaussee,

Voor wie heeft dit gevolgen?

Deze verspilling van gemeenschapsgeld gaat ten koste van de gewone burgers en de gewone bedrijven in de provincies Groningen en Drenthe. In

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Het vereist specifieke financiële en juridische kennis en journalistieke toegang tot de actoren.

3 Bijdragen

Alleen leden van Follow the Money kunnen bijdragen plaatsen.

Wil je meepraten?

Word lid Inloggen
als het geen eigen geld is dat verspilt wordt dan kan het kennelijk makkelijk
Er staan twee pitches die allebei over Groningen Airport Eelde gaan. Daarnaast is er een pitch met de vraag over hoe de gelden van de Zuiderzeelijn (zijn ook vast voor Groningen Airport Eelde gebruikt) door provincie Groningen zijn gebruikt. En te slotte zijn er vragen over hoe de provincie Groningen met aardbevingsgelden is omgegaan. De rode draad is de provincie Groningen en hoe ze lijkt te proberen eea te verdoezelen.
Donatie vanuit de Regio Groningen-Assen aan het Routefonds is op dubieuze wijze ( zonder democratische goedkeuring — iig in gemeente Noordenveld) tot stand gekomen. Beleidsvisie voor duurzame mobiliteit volkomen genegeerd door zittende bestuurders en ambtenaren van gemeenten en twee provincies. Proefproces en/of strafrechtelijk onderzoek na aangifte contra overheden dringende noodzaak, daar er sprake lijkt van intellectueel daderschap in milieucriminaliteit en mogelijk fraude en/of valsheid in geschrifte. Aandeelhouders luchthaven GAE worden tevens op dubieuze wijze door Ministerie IenM gefaciliteerd in de groeistrategie door vergunningverlening, alsmede verzuim handhaving uitstoot schadelijke stoffen door de luchtvaart.