Onderwerp

Aardbevingsschade Groningen: hoe worden de miljoenen uit de aardbevingspot toegewezen?

Laatst bewerkt: 2 april 2019
Door

Sense de Groot 1

Ik ben gedupeerde (mijn woning heeft forse schade opgelopen, die deels hersteld is) en dus ook belanghebbende.

Wat moet worden onderzocht?

In mijn woonplaats, Delfzijl, worden ongeveer 500 woningen in een wijk gesloopt en herbouwd. Het gaat met name om huurwoningen in het bezit van een woningcorporatie (Acantus). Zo een woningcorporatie heeft er belang bij dat er nieuwe woningen terugkomen: dat is een flinke waardevermeerdering van het bezit. Zo een woningcorporatie heeft waarschijnlijk ook de macht en het netwerk om de miljoenen naar zich toe te brengen. Hoe zit dat met de burger? Staat die buiten spel in de miljoenendans?

Voor wie heeft dit gevolgen?

Bewoners van andere wijken in Delfzijl, in het bijzonder individuele burgers. Delfzijl is mogelijk exemplarisch voor andere gemeenten.

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Hoe komt de allocatie van aardbevingsgelden tot stand: de burger wordt telkens verrast, grote organisaties niet.

pitch.show.location_question

Delfzijl (mogelijk exemplarisch voor andere gemeenten en regio's in Groningen).

1 Bijdragen

Redirecting to https://www.ftm.nl/inloggen Redirecting to https://www.ftm.nl/inloggen.
Oudste eerst
Nieuwste eerst

Jacques 34 1

Appingedam idem dito. Daar worden ook honderden corporatiewoningen gesloopt in de wijk Opwierde. Een corporatie woning wordt in 50 jaar afgeschreven. Laatste jaren niets aan onderhoud cq verduurzaming gedaan. Nu de NAM met een pot geld over de brug komt en een hoop subsidies voor verduurzaming zijn op te strijken zijn ze er als de kippen bij. Zitten al jaren aan tafel bij de maatschappelijke organisaties en weten dus op voorhand waar het geld te halen valt. En ja. sloop natuurlijk en nieuwbouw . De overheid zorgt verder wel voor de inrichting van een mooie leefomgeving. Maar er zijn ook particuliere woningen en die moeten er zien uit te springen. Die hebben hun woningen wel onderhouden en verduurzaamd, maar staan achteraan in de rij. Ze hebben al die jaren niet aan tafel gezeten en zijn door zowel CVW ncg gemeente en nu econ.zaken aan het lijntje gehouden. Hoeveel geld blijft er voor die groep eigenaren nog in het potje zitten???