Onderwerp

Het ijsbaandossier Kleine Bols. Raad Hoogeveen heeft kritisch rapport onder in la doen belanden.

Laatst bewerkt: 10 april 2019
Door

Gerard Booij 3

Betokken onwoner die niet accepteert door overheid bedrogen te worden. Zie https://twitter.com/GERARDBOOIJ/media

Wat moet worden onderzocht?

Raadsbesluit met een raadslid, ook secretaris van vele miljoenen ontvangende Stichting IJsbaan Hoogeveen e.o. en de burgemeester, ambassadeur van de stichting, 2 petten dragend. Onderbouwing wordt €8miljoen te gunstig voorgesteld. €4miljoen gratis van BAM is een fabel. BAM zou in ruil grond "stille reserves" ontvangen. Royal Haskoning, adviseur van €5miljoen subsidiërende Provincie zegt "om niet." Inmiddels moeten de burgers meer dan €30 miljoen bijdragen. Verhoging OZB gloort aan de horizon.

Voor wie heeft dit gevolgen?

Inwoners van Hoogeveen welke 30 jaar voor de lasten zullen moeten opdraaien. https://www.youtube.com/watch?v=oJzW8ra44ww&feature=youtu.be

Waarom moet dit verhaal worden onderzocht?

Omdat er gelogen en bedrogen wordt en het dossier stinkt. Zijn niet alle gekozen volksvertegenwoordigers te vertrouwen?

pitch.show.location_question

Hoogeveen

37 Bijdragen

Redirecting to https://www.ftm.nl/inloggen Redirecting to https://www.ftm.nl/inloggen.
Oudste eerst
Nieuwste eerst

Frits Kappers 1

Gestemd op ijsbaandossier in Hoogeveen. Het is ondoorzichtig en het gaat om miljoenen. Wordt dit een tweede Wildlands?
Niemand zit te wachten op een dure ijsbaan in Hoogeveen. Ik weet zeker dat het een groot fiasco gaat worden met de burger en gemeente die het straks kunnen ophoesten. Heb ook gestemd.

Brand Van Rijn 1

Ijsbaan zwembad IJ-Z als het doorgaat ? Zal een financieel blok aan het been worden van de gemeente Hoogeveen. Ook de financiële planvorming in de beginfase rammelt van alle kanten. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. De WERKELIJKHEID volgt ALTIJD.

Jan Schut 1

Laat B&W Hoogeveen nu maar eens weten hoe dit in elkaar zit, anders krijgen we dezelfde problemen als in Emmen

Marinus 14 2

We worden bedrogen over dat prestige project , de inwoners kunnen de verliezen die er ontstaan bijbetalen , Hoogeveen trekt een te grote broek aan , het is maar een dorp !

Jos 208 1

Benieuwd of de lokale politiek die zich zo betrouwbaar doet voorkomen, het daadwerkelijk aan het rechte eind hebben.

Jannes 3 1

Deze kwestie speelt al veel te lang. Het is de hoogste tijd dat er door onpartijdige professionals grondig wordt uitgezocht of de bevolking van Hoogeveen/Drenthe voor miljoenen wordt bedrogen of niet.

Bert 232 1

Ook gestemd wat een oplichters
Het zou goed zijn als Follow The Money deze zaak gaat onderzoeken. Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente merkte ik dat dit prestigeproject zelfs onder de aanhang van het gemeentebestuur heel weinig draagvlak heeft. Deze ijsbaan zal vele jaren zorgen voor een wak in de begroting en ik weet wel wie dat zullen gaan betalen: de minima. Terwijl het ziekenhuis geen spoedeisende eerste hulp meer heeft en in het weekend dicht gaat (!) moet die ijsbaan er persé komen, maar de bevolking heeft liever een goed ziekenhuis dan een ijsbaan. Niemand controleert dit gemeentebestuur dat niet schroomt om geheime raadsvergaderingen te houden over zaken die het onder de pet wil houden, zoals een bedrijf dat zich bij het station wil vestigen. Wij als burger mogen niet weten om welk bedrijf het gaat of waarom het niet welkom zou zijn, mijn in november gestelde vragen aan het gemeentebestuur zijn helaas onbeantwoord gebleven.....

Arend 20 1

Ik heb ook gestemd voor onderzoek van Follow The Money naar het ijsbaandossier in Hoogeveen. Want wij als burgers worden hier in Hoogeveen opgelicht en bedrogen door ons eigen gemeentebestuur. Er is helemaal geen geld voor, en straks wordt er weer gekort op WMO en Jeugdzorg. Dit gaat absoluut een tweede Wildlands Emmen worden. Gerard Booij heeft groot gelijk, dit ijsbaandossier Hoogeveen stinkt aan alle kanten. Het is een grote list en bedrog affaire.
Gestemd 👍
Heel graag nader onderzoek om een 2e Wildlands te voorkomen, anders zakken wij Hoogeveners door het ijs van de ijsbaan straks...
Ter ondersteuning SGP Hoogeveen.
Om financieel decable te voorkomen.
Gemeentebelangen wilde in 2014 nog zuinig aandoen met belastinggeld , er staat een filmpje op youtube met jan steenbergen

Dity Sieders 1

Laat het eerst goed onderzoeken. Kost ons straks klauwen met geld en krijg je hetzelfde gedoe als in Emmen. Zit niemand op te wachten.

Harry Brakel

Als ik hierop mag reageren, doe ik dit met het volste vertrouwen, ook in de locale-overheid. Het is de gemeente Hoogeveen natuurlijk gegund, ik ervaar geen verzengende hitte, ik krijg het niet ijskoud, als ik aan die miljoenen denl.
Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat terecht is koude rillingen of zweet op de rug. :)
Vertrouwen mag jij , maar controleren en openheid van zaken is 10 keer beter !

Gerard Booij 3

Marinus 14
Ik had altijd een blindelings vertrouwen tot ik erachter kwam dat ze logen over facturen die niet zouden zijn gezonden betreffende het door klanten van de sociale dienst insteken van kranten. Eerst zeiden ze "onderzoek heeft uitgewezen dat we niet hebben gefactureerd aan Pet." Later na door een betrokkene opnieuw middels WOB-verzoek gevraagd te hebben zei men "Herhaald onderzoek heeft uitgewezen dat we niet hebben gefactureerd aan Pet." Toen daaruit zou blijken dat de mensen gratis aan Pet ter beschikking zouden zijn gesteld kwam men, na navraag door Bianca Behr, binnen 24 uur met kopiefacturen en een groot boeket bloemen aanzetten bij de betrokkene.
Nadat mij dat ter ore kwam ging ik de Gemeente Hoogeveen wat kritischer volgen met de bemerkte leugenachtigheid in het ijsbaandossier als gevolg.
En maak je niet ongerust. Ik zou ze nooit van leugenachtigheid durven betichten als ik daarvan geen schriftelijk bewijsmateriaal zou hebben. Daarom zie ik een onderzoek door Follow the Money ook vol vertrouwen tegemoet.

Bert 234 1

De onderste steen dient boven te komen ..... geen gerommel in achterkamertjes !!
Mijn idee. Ik doe daar al bijna 2 jaar pogingen toe.

Henk Udding 1

Zelf ook 1000 euro toegezegd aan onligatiefonds. Inmiddels weet ik niet meer waar het obligatiefonds voor staat.
Dat obligatiefonds bestaat voor zover ik weet nog helemaal niet. Bovendien moeten zij die geld willen uitlenen aan de Gemeente Hoogeveen zich realiseren dat een verliesgevende ijsbaan tot verhoging van gemeentelijke belastingen zal betekenen. Een uitgeleend bedrag kan zo leiden tot een schot in eigen voet.

Tineke Gallo 1

gestemd op het ijsbaandossier. de bevolking hoeft niet op te draaien voor de grootheidswaanzin van een burgemeester en wethouders, dus moet er worden uitgezocht waar de miljoenen ineens vandaan komen.
Die miljoenen moeten eenvoudigweg door de Hoogeveners opgebracht worden. Dat obligatiefonds is niet meer of minder dan een door de gemeente Hoogeveen af te sluiten lening. Men doet voorkomen alsof zij die geld aan de gemeente Hoogeveen uitlenen investeerders zijn maar het zijn simpelweg leningverstrekkers. Een investeerder is iemand die geld in een onderneming steekt en daar geen rente over krijgt maar wel meedeelt in de winst/verlies. Ik zou als investeerder geen cent in de ijsbaan steken. Geld aan de gemeente Hoogveen uitlenen is geen probleem omdat men daarvoor een garantie heeft afgegeven. Wel blijf daarbij het risico dat de ijsbaan zal leiden tot verhoging van gemeentelijke belastingen waardoor een deel van je teniet zal worden gedaan. Bovendien moet de te ontvangen rente bij het inkomen worden geteld waarover belasting miet worden betaald. Dus 2,5% rente is in de praktijk niet netto 2,5%.

Frits Kappers 1

Heeft er iemand een idee hoeveel er aan het obligatiefonds in totaal nu is toegezegd? Is dat überhaupt bekend? En houdt een toezegging ook meteen een verplichting tot deelname voor dat bedrag in?
Tot op heden alleen maar kietelende toezeggingen van blauwe of wat voor kleur ogen dan ook.
Doorlichten dit dossier!!

Gerard Booij 3

https://youtu.be/oJzW8ra44ww

Brand Van Rijn 1

SGP Hoogeveen ondersteunt deze actie, het RKC rapport geeft duidelijk de onvolkomenheden in de financiële planvorming aan en geeft objectief en concreet aan wat de financiële risico's zijn, maar helaas negeert het college en een meerderheid in de raad dit rapport, daarom zou het goed zijn als een onafhankelijk en niet politiek gekleurde instelling als FTM dit hele dossier onder de loep neemt en deze bevindingen deelt met inwoners, raad en college van Hoogeveen. Nog steeds zijn wij er van overtuigd dat als IJ-Z door zou gaan dit een financieel wak in de begroting van de gemeente Hoogeveen zal zijn waar inwoners van Hoogeveen jarenlang mee geconfronteerd zullen worden.
Een investering die onverantwoord is, hierdoor komen de lasten uiteindelijk bij de burger terecht. Een tweede Wildlands?

Henk 479 1

heel erg nuttig om het goed uit te laten zoeken

peter 667 1

De gemeente Hoogeveen moet ons geld op een verantwoorde, doelmatige en doorzichtige manier besteden. Als ik het artikel/onderzoek "rode stoplichten" lees op de website van de SGP Hoogeveen, heb ik zo mijn twijfels. Mijn stem ter ondersteuning van het standpunt van de SGP Hoogeveen.
In het aangehaalde artikel https://hoogeveen.sgp.nl/actueel/debat-ijsbaanzwembad/9682 staat een hoop wijsheid.

Gerard Booij 3

Iedere Hoogevener, van jong tot oud, gaat jaarlijks via gemeentelijke belastingen meer dan €8 per jaar betalen. Een minima gezin van 4 personen, zal jaarlijks ca. €35,00 per jaar betalen voor een ijsbaan die ze gezien hun financiële positie nimmer van binnen zullen kunnen bekijken.

Gerard Booij 3

Allen die op deze pitch hebben gestemd wil k langs deze weg hartelijk bedanken. Het woord is nu aan de jury die ik veel wijsheid toewens.

Roel 111

De gemeente heeft dit jaar de bouwleges tussen 50.000 en 500.000 al bijna verdubbeld... dus de eerste verhogingen zijn al een feit....
De bouwkosten zijn de laatste 2 jaar al minimaal 25% duurder geworden dus de kosten zullen vele miljoenen duurder uitvallen dan wat nu begroot is.