Follow the Money Theater Tour

Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the Money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rypkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past en serveren die ongegeneerd uit.

Muckraking meets rock ‘n roll.

Theaterkrant.nl schreef over de theaterspecial:

‘…een reeks scherpe onthullingen over hoe Smit (zang) en redacteuren Eelke van Ark (basgitaar) en Thomas Bollen (gitaar) de geldstromen in de wereld volgen. In het zo goed als uitverkochte VU Griffioen theater in Amsterdam, was het publiek mateloos geboeid. Na elke monoloog van een van de onderzoeksjournalisten, speelt de voltallige band geweldige nummers die met geld te maken hebben, of het tegendeel daarvan. Rockmuziek die het schokkende van de onthullingen nóg krachtiger maakt.’

Niet bij jou in de buurt?
Spelen we nog niet bij jou in de buurt? We hebben een voorstel gedaan aan honderden speellocaties door het hele land, maar zijn afhankelijk van boekingen door theaters. Vraag je lokale theater daarom om Follow the Money te boeken!

Amsterdam
Houten
Laren
Raalte
Zeist
Capelle a/d IJssel
Heerlen
Delft
Tilburg
Emmen
Hoogezand

Speellijst 2023

do 23 maart

Raalte

HOFtheater

za 1 april

Capelle a/d IJssel

Isala Theater

Tickets

di 4 april

Hoogezand

Kielzog

Tickets

do 6 april

Emmen

ATLAS Theater

Tickets

za 15 april

Zeist

Figi BV

Tickets

di 18 april

Delft

Theater de Veste

Tickets

za 22 april

Laren

Singer Laren

Tickets

vr 28 april

Houten

Theater Aan de Slinger

Tickets

wo 3 mei

Heerlen

Theater Heerlen

Tickets

di 9 mei

Amsterdam

De Kleine Komedie

Uitverkocht

do 11 mei

Tilburg

Theaters Tilburg

Tickets