Follow the Money Theater Tour

Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the Money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rypkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past en serveren die ongegeneerd uit.

Muckraking meets rock ‘n roll.

Theaterkrant.nl schreef over de theaterspecial:

‘…een reeks scherpe onthullingen over hoe Smit (zang) en redacteuren Eelke van Ark (basgitaar) en Thomas Bollen (gitaar) de geldstromen in de wereld volgen. In het zo goed als uitverkochte VU Griffioen theater in Amsterdam, was het publiek mateloos geboeid. Na elke monoloog van een van de onderzoeksjournalisten, speelt de voltallige band geweldige nummers die met geld te maken hebben, of het tegendeel daarvan. Rockmuziek die het schokkende van de onthullingen nóg krachtiger maakt.’

Niet bij jou in de buurt?
Spelen we nog niet bij jou in de buurt? We hebben een voorstel gedaan aan honderden speellocaties door het hele land, maar zijn afhankelijk van boekingen door theaters. Vraag je lokale theater daarom om Follow the Money te boeken!

Amsterdam
IJsselstein
Baarn
Almelo
Utrecht
Ede
Enschede
Uden
Amersfoort
Wageningen
Heerhugowaard
Den Bosch
Hoorn
Meppel

Speellijst

di 22 maart

IJsselstein

Fulcotheater

wo 30 maart

Baarn

Theater de Speeldoos

za 2 april

Almelo

Theater Hof 88

do 7 april

De Meern (Utrecht)

Podium Hoge Woerd

vr 8 april

Amsterdam

Griffioen

za 9 april

Ede

Cultura

wo 13 april

Enschede

De Kleine Willem

do 14 april

Uden

Markant Uden

di 19 april

Amersfoort

Flint

vr 22 april

Wageningen

Theater Junushoff

vr 29 april

Heerhugowaard

Cool kunst en cultuur

ma 2 mei

Den Bosch

Brabanthallen

di 3 mei

Hoorn

Schouwburg Het Park

za 7 mei

Meppel

Schouwburg Ogterop

zo 8 mei

Amsterdam

Meervaart