Frequently Asked Question:

 

Beste Ties, waarom moet ik een wachtwoord aanmaken voor jouw nieuwsbrief?

Als je nog geen abonnee bent van Follow the Money, dan vragen we je inderdaad om een emailadres én een wachtwoord op te geven als je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen. Geen zorgen, daar doen we geen enge dingen mee!

De reden voor dat wachtwoord is een technische: we werken bij FTM vanuit één database waarin al onze relaties staan, waaronder de abonnees op onze nieuwsbrieven. Deze database is opgebouwd uit 'accounts', die minimaal bestaan uit een emailadres+wachtwoord.

Je zou natuurlijk kunnen zeggen: maak dan een aparte database aan met alleen maar emailadressen, dan kunnen geïnteresseerden die geen wachtwoord willen aanmaken ook je nieuwsbrief lezen. Op zich een goed punt, datzei ik tegen mijn uitgever ook, maar die legde uit dat je dan verschillende soorten databases aan het onderhouden bent, en dat is een recept voor fouten en ongelukken. Als voormalig hoofdredacteur van diverse media begrijp ik dat.

Als dank voor je moeite, krijg je trouwens direct een maand gratis toegang tot Follow The Money. We zullen verder geen rare dingen met je gegevens doen. Voor wie het lezen wil staat hier ons databeleid. Als je al abonnee bent bij FTM (good for you!) gaat dit hele verhaal trouwens niet op. Dan stuur ik de nieuwsbrief gewoon naar je emailadres zoals dat in onze database staat.