Tip de redactie

Wanneer je denkt dat je ons kunt helpen bij het blootleggen van de waarheid, aarzel dan niet om contact op te nemen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:


Telefonisch

Voor algemene tips is de redactie binnen kantoortijden (maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00) telefonisch te bereiken op 085 303 28 50.


Via de post

De post is een veilige manier om te communiceren. Gebruik waar mogelijk een standaardenvelop en postzegel.

Ons adres is:

  • Follow the Money
  • Gedempt Hamerkanaal 145
  • 1021KP Amsterdam

E-mail

Let op: werkgevers kunnen vaak meelezen in je werk-email en meekijken op je werkcomputer. Gebruik deze dus nooit om te lekken. Met ProtonMail kun je gratis een nieuw, veilig e-mailadres aanmaken. Open je account alleen vanaf een computer die je vertrouwt.

Je kunt de redactie direct mailen op info@ftm.nl. Vermeld duidelijk waar het over gaat, dan zorgen wij ervoor dat je tip bij de juiste auteur terecht komt.

  • Voor extra veiligheid kun je je tip versleutelen met PGP. De sleutel van de redactie is te vinden op Keybase; de 'fingerprint' is 48EB 9DAA 754C B97A.
  • Heb je zelf geen PGP-software? Op deze pagina kun je je tekst gemakkelijk direct versleutelen. Schrijf je tip in het tekstvenster. Wanneer je klaar bent, klik je op Encrypt. Kopieer de tekst die nu verschijnt in zijn geheel en stuur deze naar info@ftm.nl.

Wil je de auteur van een stuk direct tippen? Onderaan ieder artikel staat een rode knop met de tekst 'Tip de auteur'. Klik hierop om een direct bericht te versturen. Een aantal auteurs heeft een eigen PGP-sleutel; die is, samen met hun emailadres, te vinden op hun auteursprofiel.


Publeaks

Je kunt Follow the Money ook tips en documenten sturen via het klokkenluidersplatform Publeaks. Dat werkt als volgt:

  1. Zorg ervoor dat je een computer gebruikt die je vertrouwt. Gebruik nooit een computer van je werk om te lekken.
  2. Download en installeer de Torbrowser, een speciale webbrowser die je identiteit beschermt. Deze is te vinden op https://www.torproject.org/download/.
  3. Open de Torbrowser en surf naar het volgende adres: http://5karyquenden4d6k.onion/s/ftm.html
  4. Volg de stappen op de pagina.

Let op: bij het sturen van een tip wordt er een zestiencijferige code voor je aangemaakt. Bewaar deze code goed. Het is de enige manier waarop je kunt controleren of je een reactie op je tip hebt ontvangen.