Tip de redactie

Veel onthullende verhalen beginnen bij een intrigerende tip, een scherpe aanwijzing of een brokje bijzonder feitenmateriaal. Het is de draad waar een journalist aan kan trekken, net zo lang tot de contouren van een kwestie zich in detail hebben afgetekend. Met dank aan de gedetailleerde informatie van toenmalig FBI-directeur Mark Felt — beter bekend als Deep Throat — wisten Bob Woodward en Carl Bernstein de werkelijkheid achter de inbraak in het Watergate-gebouw te achterhalen.

Wanneer je denkt dat je ons kunt helpen bij het blootleggen van de waarheid, aarzel dan niet om contact op te nemen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

E-mail

Let op: werkgevers kunnen vaak meelezen in je werk-email en meekijken op je werkcomputer. Gebruik deze dus nooit om te lekken. Bij een service als Tutanota kun je gratis een nieuw, veilig e-mailadres aanmaken.

Je kunt de redactie direct mailen op info@ftm.nl. Wij zorgen ervoor dat je tip bij de geschikte auteur terecht komt.

Voor extra veiligheid kun je je tip ook versleutelen met PGP. De PGP-sleutel van de redactie is te vinden op Keybase; de 'fingerprint' is 48EB 9DAA 754C B97A.

Heb je zelf geen PGP-software? Op deze pagina kun je je tekst gemakkelijk direct versleutelen. Schrijf je tip in het tekstvenster; wanneer je klaar bent, klik je op 'Encrypt'. Kopieer de tekst die nu verschijnt in zijn geheel en stuur deze naar de redactie.

Directe tip voor een auteur?

Wil je de auteur van een stuk direct tippen? Onderaan ieder artikel staat een rode knop met de tekst 'Tip de auteur'. Klik hierop om een direct bericht te versturen.

Een aantal auteurs heeft daarnaast ook een eigen PGP-sleutel; die is, samen met hun emailadres, te vinden op hun auteursprofiel.

Telefonisch

Voor algemene tips is de redactie binnen kantoortijden (maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00) ook telefonisch te bereiken op 085 30 32 850.

Via de post

Mits je niet gevolgd wordt en er geen camera's bij de brievenbus hangen, is de post een veilige manier om te communiceren. Gebruik waar mogelijk een standaardenvelop en postzegel.

Ons adres is:

Follow the Money
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam