Zet de waakhond op het juiste spoor

Enkele van onze grootste onthullingen kwamen tot stand dankzij een ingezonden tip. Denk je ons te kunnen helpen bij het blootleggen van de waarheid? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan veilig en anoniem.

Wat is een goede tip?

Een goede tip bevat hard bewijs, zoals e-mails, documenten of jaarverslagen. Denk na over de vraag voor wie jouw verhaal gevolgen heeft, en waarom het belangrijk is dat dit wordt onderzocht. Heb je zelf een rol of belang in de kwestie? Vermeld dat dan ook.

Stap 1: veiligheidscheck

Werkgevers kunnen vaak meekijken op je werk-computer en in je werk-email. Gebruik deze dus nooit om te lekken. Wil je extra veilig zijn? Daar is speciale software voor, zoals Tor Browser en Tails.

Stel jezelf deze vragen:

  • Ben je of ken je de eigenaar van deze computer?
  • Zit je op een internetverbinding die je vertrouwt?
  • Kijkt er niemand over je schouder mee?
Stap 2: mag de redactie van FTM je identiteit weten?

De redactie van FTM zal nooit zomaar jouw identiteit prijsgeven. Wil je toch liever helemaal anoniem blijven, dan is dat ook mogelijk.

Stap 3: wat wil je delen?
Stap 4: naar wie wil je deze informatie versturen?

Weet je niet zeker met wie je deze informatie wil delen, kies dan voor 'de redactie'. Wij zorgen dat je tip bij de juiste persoon terechtkomt.

Dit zijn jouw opties:
Tip verstuurd, hoe nu verder?

Dankjewel voor je tip. We bekijken alle berichten die bij ons binnenkomen, maar kunnen niet beloven dat iedereen ook een antwoord ontvangt.

Als we met je tip aan de slag gaan (en je hebt je gegevens achtergelaten), dan nemen we contact met je op.