Tip de redactie

Wanneer je denkt dat je ons kunt helpen bij het blootleggen van de waarheid, aarzel dan niet om contact op te nemen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

Peerio

Peerio is een gratis, versleuteld chatprogramma. Via dit programma kun je direct met de redactie communiceren en tot 400 megabytes aan bestanden uploaden.

Je kunt ons bereiken via het account ftm_nl. Onze 'Public ID#' is 67767 92086 37752 84101 38792 58854.

E-mail

Let op: werkgevers kunnen vaak meelezen in je werk-email en meekijken op je werkcomputer. Gebruik deze dus nooit om te lekken. Met ProtonMail kun je gratis een nieuw, veilig e-mailadres aanmaken. Open je account alleen vanaf een computer die je vertrouwt.

Je kunt de redactie direct mailen op info@ftm.nl. Wij zorgen ervoor dat je tip bij de geschikte auteur terecht komt.

Voor extra veiligheid kun je je tip ook versleutelen met PGP. De PGP-sleutel van de redactie is te vinden op Keybase; de 'fingerprint' is 48EB 9DAA 754C B97A.

Heb je zelf geen PGP-software? Op deze pagina kun je je tekst gemakkelijk direct versleutelen. Schrijf je tip in het tekstvenster; wanneer je klaar bent, klik je op 'Encrypt'. Kopieer de tekst die nu verschijnt in zijn geheel en stuur deze naar de redactie.

Wil je de auteur van een stuk direct tippen? Onderaan ieder artikel staat een rode knop met de tekst 'Tip de auteur'. Klik hierop om een direct bericht te versturen.

Een aantal auteurs heeft daarnaast ook een eigen PGP-sleutel; die is, samen met hun emailadres, te vinden op hun auteursprofiel.

Telefonisch

Voor algemene tips is de redactie binnen kantoortijden (maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00) ook telefonisch te bereiken op 085 303 28 50.

Via de post

Mits je niet gevolgd wordt en er geen camera's bij de brievenbus hangen, is de post een veilige manier om te communiceren. Gebruik waar mogelijk een standaardenvelop en postzegel.

Ons adres is:

Follow the Money

Gedempt Hamerkanaal 145

1021KP Amsterdam