Werken bij Follow the Money

VACATURE: AUDIOREDACTEUR

Functie:Audioredacteur (24-32 uur) Locatie:Amsterdam Startdatum:1 februari

We laten bij Follow the Money graag horen hoe ons graafwerk klinkt. Dat doen we in de podcast Frederique vraagt door, dat is te horen in de audio-artikelen van FTM-redacteuren en klinkt door in de diepgaande gesprekken uit de interviewreeks Het geldspoor. Maar we willen meer: er liggen concrete plannen om van spannende onderzoeksdossiers mooie verhalende podcastseries te maken.

Bij dit alles kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Heb jij een voorliefde voor het gesproken woord? Kan je uit de voeten met microfoons en montagesoftware? En word je enthousiast van goed uitgezochte, kritische journalistieke verhalen? Laat het ons weten, want wij zoeken per direct een audioredacteur.

Wie zijn wij?

De redactie van FTM groeit snel en bestaat op dit moment uit ruim 30 vaste medewerkers en meer dan 40 freelancers. Je wordt onderdeel van een enthousiast en energiek team, bij wie samenwerking voorop staat. Dat doen we vanuit de heldere journalistieke missie ‘waarheidsvinding in dienst van de samenleving’ die al door meer dan 34.000 betalende leden wordt gesteund.

Wie ben jij?

Je hebt een studie op minimaal HBO-niveau afgerond. Je hebt ervaring met audioprogramma’s, affiniteit met podcast én onderzoeksjournalistiek. Je beschikt uiteraard over een goed gevoel voor (gesproken) taal, bent communicatief en flexibel, draait graag mee in een team, maar kan ook uitstekend zelfstandig werken en beslissingen nemen.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de wekelijkse audio-producties. Samen met de hoofd- en eindredactie selecteer je artikelen die geschikt zijn om voor te lezen. Je bereidt de teksten voor en begeleidt de redacteuren bij het inspreken. Je zorgt voor de opnames, de montage en de plaatsing van de FTM-audio. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van verhalende podcastseries, zowel in inhoud als vorm.

Wat bieden we?

Een veelzijdige baan in een dynamische omgeving met een aanstelling tegen een marktconform salaris.

Reageren?

Ben je enthousiast geworden? Stuur ons je motivatiebrief en CV voor 24 januari naar info@ftm.nl onder vermelding van ‘Vacature audioredacteur’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harry Lensink (harry.lensink@ftm.nl, hoofdredactie FTM)