Follow the Money zoekt een ervaren UI/UX-ontwerper

Wil jij met je werk maatschappelijke impact hebben? En je stempel drukken op een van de snelst groeiende journalistieke media van Nederland? Misschien ben jij dan wie we zoeken. Lees snel verder.

De praktische gegevens

Locatie: Amsterdam

Uren: in overleg, maar in principe fulltime

Overeenkomst: bij voorkeur loondienst

Startdatum: zo snel mogelijk

Over Follow the Money

Follow the Money is een onafhankelijk platform voor onderzoeksjournalistiek. We hebben een glashelder doel: de macht controleren, om zo bij te dragen aan een betere, eerlijkere samenleving.

Langlopende, onthullende dossiers zijn ons handelsmerk. Doordat we ons uitsluitend op onderzoeksjournalistiek richten, heeft Follow the Money een unieke positie in het Nederlandse medialandschap. We hebben regelmatig primeurs en onze journalistieke producties leiden steeds vaker tot échte verandering.

Een voorbeeld van de verhalen die we maken:

Inmiddels worden we bij ons werk gesteund door ruim dertigduizend betalende leden. En dat hebben we gemerkt: de afgelopen jaren heeft Follow the Money een enorme groeispurt doorgemaakt.

Op dit moment zijn we hard aan het werk met het opfrissen van onze huisstijl, het aanleggen van een design system en het beter organiseren van onze werkprocessen. Om ons daarin een stap verder te helpen, en om onze onderzoeksjournalistiek nóg meer impact te geven, zoeken we per direct een ervaren UI/UX-ontwerper.

Dit ga je bij ons doen:

Als onze senior UI/UX-ontwerper word jij verantwoordelijk voor de look & feel van onze digitale uitingen. Dat betekent dat je nauw betrokken zult zijn bij de ontwikkeling van onze website en app, maar ook regelmatig samen met journalisten en beeldredactie zult werken aan interactieve verhalen.

Jij maakt het tot jouw missie dat onze producten er niet alleen gaaf uitzien, maar dat ze ook een fijne, toegankelijke gebruikservaring bieden voor een zo breed mogelijk publiek. Onvermoeibaar zoek jij naar de juiste balans tussen vorm en functie.

Ook in de professionalisering van ons design en development-team zul jij een belangrijke rol gaan spelen. Je waakt ervoor dat onze huisstijl en merkidentiteit duidelijk en consistent terugkomen in onze digitale producten. Denk daarbij aan het uitwerken en onderhouden van ons design system, maar ook aan het aansturen van een team jonge, enthousiaste developers en designers.

Hiermee ben je onze ideale kandidaat:

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig ontwerpen van interactieve digitale producten en interfaces.
 • Je weet je weg te vinden in digitale tools als Figma, Sketch en Adobe XD. Ervaring met andere Adobe-tools, Notion en Slack is handig, maar niet vereist.
 • Je weet hoe je je werk goed kunt documenteren. Ervaring met het bouwen, gebruiken en onderhouden van design systems is een pre.
 • De meeste mensen bezoeken ons platform via hun telefoon. Jij ontwerpt dus mobile first.
 • Je bent gewend te denken vanuit de behoeften van de gebruiker. Je schrikt er niet voor terug om je ideeën uit te testen; ervaring met het opzetten van A/B-testen en gebruikerspanels is een pre.
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen van informatiestructuren en het maken van wireframes.
 • Je kunt je ideeën goed (intern) communiceren, weet verschillende belangen te vertegenwoordigen in je ontwerp en kan goed omgaan met feedback.
 • Je weet hoe je een creatieve, inspirerende werksfeer creëert voor jezelf en je team.

Wij vragen nadrukkelijk aan kandidaten met een biculturele achtergrond om te reageren.

Wat wij jou te bieden hebben

 • Een baan met maatschappelijke impact: met jouw werk til je onze onderzoeksjournalistiek naar een hoger plan.
 • Een informele maar uitdagende werkplek, waar het echt draait om de inhoud.
 • Je wordt deel van een hecht en snel schakelend design/development-team, met korte lijntjes naar de rest van de redactie.
 • Dit is een nieuwe functie; je krijgt dus veel ruimte om je eigen prioriteiten te bepalen en je stempel te drukken op ons platform.
 • Een prima salaris.

Interesse?

Laat van je horen. Stuur je motivatiebrief, cv en portfolio (of wat jij denkt dat nodig is om ons een indruk te geven van wie je bent en wat je kan) uiterlijk zondag 31 oktober naar ux-vacature@ftm.nl.